763

Scandalul din capetele seci ale unor fo(ru)misti

Indivizii care scriu pe diversele forumuri ale ziarelor sau agentiilor electronice moldovenesti, o buna parte dintre ei, sunt o haita destrabalata, inculta, vulgara si violenta. Aproape toti, de regula, sunt opozanti, iar modul primitiv in care se manifesta defineste insasi calitatea partidelor si liderilor carora le sunt adepti, fiind, asadar, copiii spirituali ai acestora. Partidele de opozitie din Moldova ofera tinerilor adepti doar lozinci violente si fanatism, nicidecum civilizatie, bun simt sau o minima educatie civica. Aproape orice articol scris nu este un prilej de dezbatere civilizata pentru comentatorii de pe forum, de sugestii, cautari sau curiozitate, ci tribuna de injuraturi, amenintari violente sau frustrari freudiene. Ne-am convins personal de acest lucru si am fost nevoiti sa inchidem forumul ziarului. Probabil din acelasi motiv nu permit accesul acestor brute pe forum nici Saptamina lui Viorel Mihail sau Timpul lui Constantin Tanase, iar Literatura si Arta poate si din ratiuni ce tin de putinatatea cititorilor.Recentul scandal legat de anchetarea de catre Procuratura a unor forumisti a fost suspect de bine orchestrat si mediatizat de opozitia moldoveneasca. Pseudo-democratii au dat deja sentinte fara sa mai astepte rezultatele anchetei, avind grija ca acesta sa devina subiect de discutie chiar si la UE.Ca reprezentant al institutiei Moldova Suverana, dar si ca persoana fizica, eu, autorul rindurilor de fata, am avut si am toate motivele sa cer Procuraturii anchetarea mai multor forumisti care m-au amenintat serios, fiind agresat permanent, pe strada sau in transportul public, in urma acestor amenintari si a unor articole fluviu denigratoare si incitatoare din Literatura si Arta, ca mi-au fost solicitate, printre forumisti, trei adrese personale care mi-au fost depistate (am probe si martori!) si multe alte astfel de intimidari.Nici una dintre organizatiile internationale, cele care se ocupa de tot felul de monitorizari, macar formal, nu a luat in studiu elementar (de altfel obligatoriu, sub aspect etic) campania razbunatoare si violenta, regasibila doar in fituicile de orientare pro-fascista, declansata impotriva Moldovei Suverane si subsemnatului de catre Literatura si Arta, Nicolae Dabija, Grigore Vieru si toti ceilalti vinatori cu aura intelectuala. Poate, cine stie?, si din cauza ca acestea sunt conduse de moldoveni sustinatori neconditionati ai acestora. Admitem faptul, firesc la urma urmei daca tinem seama de circumstante, ca insi ca Petru Bogatu, Nicolae Negru, Constantin Tanase sau Val Butnaru nu sunt capabili, didactic vorbind, sa creeze scoli de jurnalism, sa-si creasca ucenici pentru ca n-au capacitati pedagogice elementare, dar este de neconceput ca acesti activisti politici din domeniul gazetariei sa fie luati drept etalon sau, de-a dreptul catastrofal, sa fie factori decizionali si selectori, nu selectivi, atunci cind se monitorizeaza, in presa, pina si calitatea publicistica a unei condoleante. Care-i organismul international sau uniunea profesionala nationala, daca nu Procuratura (pe care nu am sesizat-o!), care pot sa apere Moldova Suverana si pe subsemnatul de abuzurile amintite mai sus si de cele ale justitiei nationale? Cu ce responsabilitati sau incredere ne poate tenta UJM a lui Valeriu Saharneanu, pentru ca praful de pe falsele "icoane" nationale este, mai mult decit evident, un jeg prapadit?Moldova SuveranaP.S. Mari lingai!
0