769

Mihail Formuzal: Cei 100 de mii de euro oferiti de Guvernul Romaniei pentru Gagauzia nu au ajuns la noi

Bascanul Gagauziei, Mihail Formuzal, sustine ca ajutorul financiar oferit Gagauziei anul trecut de Guvernul Romaniei pentru depasirea consecintelor secetei inca nu a ajuns la destinatie. Dupa cum afirma Formuzal, anterior a primit o scrisoare oficiala semnata de prim-ministrul roman Calin Popescu-Taraceanu si una semnata de Ambasadorul Romaniei in R. Moldova Filip Teodorescu prin care era informat ca Guvernul Romaniei a transmis un ajutor de 100 de mii de euro pentru depasirea consecintelor secetei in Gagauzia, scrie Jurnal de Chisinau citat de DECA-press.„Pentru ca banii nu veneau, m-am adresat mai tarziu Ambasadorului pentru a preciza unde au fost ei transferati si mi s-a spus ca pe conturile Ministerului Finantelor. M-am adresat la Finante, apoi la Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare (MAIA) si la Guvern, dar nu am mai reusit sa aflu nimic”, a spus Formuzal, accentuand ca pana in prezent acesti bani in Gagauzia nu au ajuns.Seful directiei finante din cadrul MAIA, Vasile Paladi, a declarat pentru Jurnal de Chisinau ca banii au fost repartizati inca in anul trecut. „Dl Formuzal stie prea bine despre acest lucru. Agentii economici din Gagauzia au primit toti cate 200 de lei pentru fiecare hectar de pamant pregatit si insamantat de cu toamna. Pot sa va asigur ca in Gagauzia au ajuns mai mult de 100 de mii de euro”, a spus Paladi.
0