K?l olduk abi!
Kursat Tuzmen ile birlikte Moldova'ya giden CHP'li Esref Karaibrahim, Turk okuluna girmekten cekindi. Bahcede beklemeyi tercih eden Karaibrahim, Hristiyan ogrencileri musluman zannedip 'Size namaz k?ld?r?yorlar m?' diye sordu!Dialoghaber Medya Takip ve Tercume ServisiDevlet Bakan? Kursat Tuzmen ile birlikte Moldovya'ya giden heyette yer alan CHP'li milletvekili irtica av?na c?kt?. Irticay? Gagavuz Turkleri'nin yasad?g? Gokoguz Ozerk bolgesinde arayan CHP Giresun Milletvekili Esref Karaibrahim, Hristiyan Turk okulunda Hristiyan ogrencilere “Size zorla namaz k?ld?r?yorlar m??” diye sordu.OKULA GIRMEDI HAFIYELIK YAPTIBakan Tuzmen'e Moldova'da AK Parti Milletvekilleri Mevlut Akgul, Muharrem Candan, CHP Milletvekili Esref Karaibrahim, MHP Milletvekili Ali Uzun?rmak bolgedeki gezisinde eslik etti. Turk heyetin 1993'te Fethullah Gulen cemaati taraf?ndan kurulan Orizant Turk Okulu'nu ziyaretinde bolgedeki her incelemede on s?rada yer alan Karaibrahim ve Uzun?rmak, bu kez d?sarda kalmay? tercih etti. Tuzmen, Turk okulu icinde Okulun Genel Muduru Turgay Serik ve Okul Muduru Durmus Muslu'dan bilgi al?rken, Karaibrahim ise okulun d?s?nda okul hakk?nda bir hafiye gibi bilgi almaya cal?st?.CHP'li Karaibrahim, buradaki Turk okullar?nda cok iyi Turkce konusmay? ogrenen cocuklara yak?nl?k gostererek okulun nas?l bir egitim verdigini sordu. Karaibrahim, cocuklara ozellikle dini egitim anlam?nda bir zorlama olup olmad?g?n? sordu. Cocuklar okulda dini egitim verilmedigini soyleyince Karaibrahim, bu kez 'Gece sizi namaza kald?r?yorlar m??' diye sordu. Cocuklar soruyu anlamay?nca Karaibrahim bu kez dinlerini sordu. Cocuklar?n Hristiyan oldugunu ogrenen Karaibrahim sas?rd?.Ayn? kareye girmek istemediTurk heyet okul c?k?s?nda ogrencilerle hat?ra resmi cektiler. Ancak kap?n?n onunde bulunan Karaibrahim ve Uzun?rmak ayn? karede bulunmamak icin buyuk caba gosterdi. Oradan uzaklasan Karaibrahim'e Bakan Tuzmen “Her yerde poz verdin neden buradan yoksun” dedi.