Despre Ura!
Se pune intrebarea cine inspira ura? Defapt la noi in tara cea mai mare ura este inspirata catre natiunea romana, cum? pai uitativa schema de mai jos:1. Unii se plang de “romanizare”, imi este interesant unde o vede, eu vad urmatoarele: practic 70-90% din audiovizual si din publicatiile periodice din Republica Moldova sunt in limba rusa, avem noi asa o majoritate din populatie? Conform recensamantului din 2004 persoane de etnie rusa in R.M. sunt vre-o 9% cu tot cu Regiunea Transnistreana, ar fi corect din punct de vedere al eticii sa avem sa zicem 10% din audiovizual in limba rusa, 12-15% in limba ucraineana si restul 75% in limba romana, sau moldoveneasca, oricum e aceiasi limba, deja nu se discuta.2. Din posturile TV si Radio, precum si mai multe ziare care ar fi in limba de stat, mai multe sunt “cumparate” sau acaparate de partide sau structuri care-si urmaresc interesele personale si deloc nationale, deci ramane sa avem din sursele de informare in masa vre-o 5%, daca nu mai putin cele care inspira incredere.3. Apar publicatii fantome distribuite intr-un mod sau altul prin apartamente de tipul “Moldova Mare” patriot.md care fura unele simboluri si le pun drept valori. Probabil ca cartea de istori nu au deschis-o niciodata.Referitor la evenimentele din ultimele zile despre arestarea unor tineri precum ca “ar fi implicati in crearea unei grupari radicale menite sa distruga statul constitutional Republica Moldova, precum si sa inspire ura interetnica… s.a.m.d.”Acum se pune intrebarea: Cine creaza ura interetnica? oare tinerii care sunt invinuiti de aceasta? Eu nu sunt de acord.Multumesc pentru atentie!