910

3G in Moldova

Moldova vine printre ultimele in „clubul" 3G, dupa ce multe dintre tarile din regiune au devenit demult „membri" ai acestuia? De ce am intarziat?......Pe cand ne putem astepta la prestarea serviciilor de telefonie 3G?Cred ca in timpul cel mai apropiat. Ce este 3G? A fost 2G, adica GSM, pe urma GPRS EDGE, care mai avea un generic 2,5G. Ce insemna acesta? Erau unele aplicatii din generatia a treia pe suportul platformelor generatiei a doua. O parte din infrastructura exista deja exista oarecare experienta. Terminalele functioneaza. Acum este necesar o crestere a capacitatilor statiilor de baza si a infrastructurii serviciilor corespunzatoare. Ca atare, migrarea spre 3G va fi rapida. Problema va fi in acoperirea teritoriului. Cred, ca la prima etapa nu exista necesitatea acoperirii intregului teritoriu.http://www.allmoldova.com/index.php?action=interviu&id=924&lng=rom.....................S-a vorbit si despre WiMax in Moldova si vad ca au tacut. :(Tintiti tema sus sa fim la curent cu noutatile 3G.
0