798

Presedintele Consiliul Municipal Chisinau, demis

Presedintele Consiliul Municipal Chisinau, Mihai Ghimpu a fost demis din functie. Pentru destituirea sa au votat 27 din totalul de 51 de consilieri. Mihai Ghimpu a fost demis cu votul consilierilor din Partidul Comunistilor, Partidul Popular Crestin Democrat, Partidul Social Democrat si Partidul Umanist. Cei care au cerut primii demisia lui Mihai Ghimpu au fost reprezentantii Partidului Social Democrat.Liderul fractiunii PSD din cadrul Consiliului Municipal Chisinau, Eduard Musuc, l-a acuzat pe Mihai Ghimpu de ineficienta in gestionarea afacerilor capitalei. Eduard Musuc spune ca „depasirea situatiei de criza care s-a creat in Consiliul Municipal Chisinau si, in genere, in administratia Capitalei si eficientizarea starii de lucruri intru rezolvarea urgenta a multiplelor probleme cu care se confrunta chisinauienii este posibila doar cu demisia presedintelui CMC care nu a reusit sa asigure activitatea eficienta a Consiliului si relatiile corecte intre Primarie si Consiliu." La randul sau, Mihai Ghimpu, care este si lider al Partidului Liberal, a spus ca demiterea sa este rezultatul unor intelegeri din umbra, fara a preciza despre ce intelegeri este vorba. Domnul Ghimpu a spus ca acum nu mai este legat de nici un fel de angajamente in cadrul coalitiei partidelor necomuniste care detineau pana acum majoritatea in Consiliul Municipal. "Ce-o sa fac? O sa lupt cum am luptat si pana acum, din '88 incoace. Putere am, energie am. O sa-mi fie mai usor , fiindca din prezidiu am facut tot posibilul pentru a pastra coalitia. Acuma din sala am sa spun lucrurilor pe sleau cum stiu eu a le spune", a spus Mihai Ghimpu. Cererea de destituire a domnului Ghimpu a provocat polemici aprinse in Consiliul Municipal.Ea fost contestata de catre consilierii din Partidul Liberal, Alianta Moldova Noastra, Partidul Liberal Democrat, pe motiv ca presdintele consiliului nu poate fi demis decat prin votul a cel putin 34 de conslieri. PCRM, PPCD, PSD si umanistii au considerat insa ca destituirea este perfect legala si au si ales, intr-o sedinta de alternativa, un nou presedinte de Consiliu - Eduard Musuc. http://www.bbc.co.uk/romanian/moldova/story/2008/06/080606_ghimpu_demis.shtml
0