Presedintele Vladimir Voronin va participa la Summitul informal al sefilor de stat din CSI, care va avea loc vineri, 6 iunie, la Palatul Konstantinovski din orasul Sankt Petersburg, anunta Infotag cu referire la serviciul de presa prezidential. In cadrul summitului, Voronin are planificate intrevederi bilaterale cu Presedintele Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, si cu Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko. Discutiile din cadrul reuniunii CSI vor avea ca subiect principal Strategia de Dezvoltare Economica a Comunitatii pe perioada de pina in anul 2020.Potrivit Infotag, tot vineri, la Sankt Petersburg, isi va incepe lucrarile editia a XII-a a Forumului Economic International, la care vor participa 120 de delegatii straine si peste o mie de reprezentanti ai mediilor de afaceri ruse si internationale. Forumul va fi dedicat problemelor de globalizare a economiei, crizelor financiare mondiale si problemelor pietelor alimentare. Principalele teme ale forumului se vor referi la strategia de dezvoltare a Rusiei si rolul acestei tari in sistemul economic global.UNIMEDIA precizeaza ca, anterior, Voronin a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca, “la viitoarea intalnire (cu Medvedev – n.r.) ne vom axa mai mult pe subiectul solutionarii conflictului transnistrean. Sunt convins ca nu vor aparea surprize”. Seful statului a mai adaugat ca s-a cunoscut cu Medvedev “in cel mai vechi sobor de la Kremlin” si ca “Putin ne-a facut cunostinta”. Fiind intrebat cum decurg negocierile cu Tiraspolul, seful statului a subliniat: “Negocierile cu Smirnov sunt foarte complicate. Mainile lui sunt cu sange, in urma conflictului de pe Nistru. El nu poate fi pacificator”. “Am trecut recent prin Dubasari, cand am fost la mormantul mamei mele. Cunosc fiecare strada si fiecare copac de acolo. Nimic nu s-a schimbat, decat doar s-a invechit”, a mai explicat Voronin.