Agentii de paza de la Primarie au parasit posturile fara explicatii
In dimineata zilei de astazi, politistii care asigurau paza si ordinea publica in Primaria capitalei si-au parasit posturile.Presedintele Consiliului Municipal Chisinau (CMC) Mihai Ghimpu a comunicat astazi alesilor locali ca gestul politistilor este nemotivat. "Nu a fost nicio preintampinare, nu au motivat in niciun fel gestul, pur si simplu au plecat. Am incercat sa iau legatura cu domnul comisar Axentev, dar nu l-am gasit. De altfel, astazi este ziua lui de nastere si, in pofida celor intamplate, il felicit. Nu am mai intalnit o asemenea atitudine, cu atat mai mult ca este o structura finantata din bugetul local. Dupa ce le-am alocat peste un milion de lei pentru haine, sa fie mai curati si mai frumosi, iata si multumita. Ma gandesc ca structura mafiota despre care vorbeste Presedintele Voronin in politia rutiera este mai sus, pentru ca in acest caz comanda vine de sus, nu?", a comentat Mihai Ghimpu.Consilierul PLDM Alexandru Tanase a propus consilierilor sa intreprinda masuri drastice in vederea clarificarii relatiei dintre Primarie si Comisariatul General de Politie (CGP). "Nu este prima data cand politia isi bate joc de noi. Le-am cumparat potcoave pentru cai si tot felul de atribute, pe care de fapt trebuie sa si le plateasca singuri. Propun ca la urmatoarea sedinta sa fie invitat domnul comisar Axentev, sa-i acordam vot de neincredere si sa fie demis din functie", a opinat Alexandru Tanase.Primarul general al capitalei Dorin Chirtoaca nu exclude posibilitatea unor jocuri politice. "Ar putea sa fie o actiune politica. Noi vom asigura paza, pentru ca avem un serviciu propriu care asigura paza in curtea Primariei pe timp de noapte. Respectiv, acest serviciu va fi extins. Este un gest inexplicabil si nu cunosc motivele. Pastrarea ordinii publice, inclusiv la Primarie, tine de obligatiile politiei si dislocarea postului nu schimba situatia. Politia doreste sa se absolve, dar legea oricum ii obliga", a declarat Dorin Chirtoaca.Reprezentantii de la CGP nu au fost de gasit pentru a-si argumenta decizia.