Miercuri, presedintele V. Voronin a venit la sedinta cabinetului de ministri pentru a le impartasi membrilor guvernului impresiile de pe urma vizitei sale la Bruxelles. Optimismul lui Voronin dorea sa sugereze ca R. Moldova este deja cu un picior in UE.Seful statului a fost insotit de seful Delegatiei Comisiei Europene in Republica Moldova, Cesare de Montis, si presedintele parlamentului, Marian Lupu, care nu au facut declaratii in timpul sedintei, fiind mai mult pe post de decor. In fata ministrilor, Vladimir Voronin a tinut neaparat sa precizeze ca oficialii de la Bruxelles au apreciat pozitiv actiunile guvernarii intreprinse in realizarea Planului de Actiuni RM-UE. Voronin s-a aratat atat de incantat de „succesele in realizarea Planului”, incat a ramas mirat: „Eu personal m-am mirat si chiar acum ma mir cate masuri si cate activitati am reusit sa le facem pentru integrarea RM in UE!”.In acest context, el a cerut premierului si spicherului sa faca o lista a tuturor persoanelor care si-au dat aportul pentru politica proeuropeana. „Va rog, doamna prim-ministru, presedintele parlamentului sa faceti o analiza cine a sustinut legile si care este aportul lor in realizarea acestui Plan de Actiuni, care s-a promovat cu rezultate bune sa fie inaintate propuneri pentru a oferi distinctii de stat”. Tot discursul lui Voronin a fost plin de fraze generale, gen „trebuie de facut si mai mult pentru a initia negocierile cu Uniunea Europeana pentru integrarea R. Moldova”, „problema este serioasa si importanta”, „de la strategii trebuie sa trecem la implementarea lor”, „nu trebuie sa ne oprim” s.a.m.d. Tot in termeni generali el s-a referit la „volumul mare de executare in urmatoarele directii care este o parte componenta - independenta justitiei, libertatea mass-media, respectarea drepturilor omului, climatul investitional”. http://www.timpul.md/