662

Suferim de lasitate…

Credeam un timp ca noi Moldovenii suferim din indiferenta, dar indiferenta e mai mult caracteristica celor fericiti si impliniti; noua nu ne este bine, deci n-avem de unde sa fim indiferenti… Stiti ce cred??!Suntem lasi, suferim de frica, o frica aproape patologica. Ne temem s-a dormim cu usa deschisa, sa mincam prea mult sau sa mincam prea putin. Ne imprietenim cu frica si ne despartim din frica, ne este teama sa vorbim deschis, sa spunem adevarul, ca daca nu vom fi intelesi?!! Retraim ca nu cumva sa aiba cineva mai mult decit noi, frica de tot si de toate… probabil am si inebunit de atita frica. Suntem betonati pina la git in frica si prejudecati, nu mai avem putere de a riposta si nici nu mai putem vorbi.. Care drept la exprimare, prin frica din vinele noastre ne-am lezat de el, nu e vina celor care toarna beton… e vina noastra ca il lasam sa se intareasca, transformindu-ne in statuete. Suferim amarnic de lasitatae, nu invinuesc pe nimeni, incep de la mine! Ne temem de revolutie, ca ar putea sa ne manince Ciorile de vii, stam speriati prin vizuini si asteptam cu fascinatie sfirsitul lumii!Probabil ne este teama sa suferim, sa pierdem, sa murim…Caut de ceva timp leac pentru frica… si am gasit trei motive ca sa nu ne fie frica:Stop Frica: Suferinta ne este garantata prin legea existentei; Cit nu fugi de ea, tot peste ea dai. Deci n-avem decit sa cautam fericirea in miezul acestei suferinti!Stop Teama: In veata nu ai nimic de pierdut si nimic de cistigat, pentru ca tot ce iti apartine, e clipa prezentului. in rest toate vin si se duc! Doar cel care nu are ce pierde nu simte frica si el e cel mai puternic!Stop lasitate: Traieste impacat cu tine insati ca sa fii linistit, ca sa poti muri linistit, traieste fiecare clipa de parca nu ai fi auzit niciodata cuvintul “moarte”.Puneti-va intrebarea, de ce va este frica si gasiti solutii, ca sa fiti curajosi si puternici!
0