“Politica o facem noi, aici, la subsol”
„In politica, lucrurile care ies la suprafata nu reprezinta decat 10%, restul se face la subsol, astfel incat eu nu doresc sa va afundati in aceasta”, asa le-a spus spicherul Marian Lupu studentilor de la Universitatea „Alecu Russo” din Balti, la intalnirea pe care a avut-o cu ei zilele trecute. Tatiana Corai publica in „Timpul de dimineata” un editorial, in care se expune opinia referitor la declaratiile spicherului. „Facand abstractie de context, am vrea sa-i dam dreptate presedintelui parlamentului. In politica noastra, in special, cea din ultimii ani, totul se face la subsol. Bineinteles, la subsol insemnand nu doar beciurile de la Cricova, ci cabinetele inalte, cu geamuri fumurii, unde nimeni dintre noi nu stie exact ce se intampla”, afirma editorialistul de la “Timpul de dimineata”.“Despre ce se discuta dupa obloanele oficialilor de la Chisinau nu stiu nici ziaristii, nu stie nici Opozitia, parlamentara sau extraparlamentara!”, sustine Tatiana Corai. Autorul ofera si un exemplu: “Mai multe ziare au vrut sa afle in ce consta planul de reglementare transnistreana, despre care auzim diverse declaratii optimiste din gura primelor persoane in stat. Surpriza! Deputatii pe care i-am contactat nu ne-au putut raspunde la aceasta intrebare”.“Ii pasa cuiva de dorinta - si dreptul! - omului simplu de a fi informat si, eventual, de a avea si el ceva de spus intr-o societate democrata?”, se intreaba Corai. “Ba nu, nu-i pasa. Altfel zis, stimabile cetatean, stai la colt, nu cracni, plateste-ti regulat impozitele; bucura-te de conul tau de umbra, ori, daca nu-ti place, du-te sa muncesti la negru, numai trimite cat mai multi bani acasa, ai grija sa creasca PIB-ul. Politica o facem noi, aici, la subsol”, conchide editorialistul de la Tmpul de dimineata.