lecturi audio
Ma aliniez initiativei lui gramo de a darui copiilor nevazatori sansa de a citi (audia) povesti, carti utile etc. Am propus ideea pe forumul celui mai cunoscut site-torrents din Moldova, dar a ramas fara ecouri. Pentru ca gramo a citit „Habarnam" de N. Nosov (cunoscut in varianta moldoveneasca ca Nestiila), eu am decis sa citesc o poveste autohtona, pentru mine cea mai izbutita scriitura pentru copii elaborata in spatiul romanesc - „Steaua lui Ciubotel" de Spiridon Vangheli.Am citit la reportofon (multumesc, Ioane), cum am putut (nu prea am dictie, sunt ceva probleme cu intonatia, oricum a fost o lectura-test, de aia accept orice critica+sugestii+ajutor).Azi postez primul capitol, „Cum s-a nascut matusa Dalba si Mos Dalbu", si sper, pana la 31 decembrie sa adun (-am) vreo 10-15 carti citite, pe care le vom multiplica pentru copiii orbi.O alta solutiae ar fi traducerea lor in Braille, asteptam propuneri, chiar sponsorizari. Orice ajutor este binevenit.Spiridon Vangheli„Steaua lui Ciubotel"Chisinau, Literatura artistica, 1989Capitolul 1, „Cum s-a nascut matusa Dalba si Mos Dalbu"http://www.trilulilu.ro/spranceana/8128c170c8e5a1