Interpretul Gheorghe Topa s-a destainuit ca a suferit mult din cauza primei sale dragoste, dar s-a dovedit ca acest lucru nu a fost in van. In urma primei experiente sentimentale, s-a „nascut” piesa „Lacrima amara”. „Eram in clasa o opta si-mi placea tare mult o domnisoara, dar din pacate aceasta a mers sa-si continue studiile la Chisinau. Am ramas singur si atunci, de dor si de jale, am inceput sa cant „Lacrima amara””, s-a confesat intr-o emisiune televizata Gheorghe Topa. Ce-i drept, interpretul a recunoscut ca textul piesei sale era foarte naiv, iar poetul Dumitru Matcovschi a taiat in el „ca in curechi”. „Din tot ce am scris eu a ramas doar „Lacrima amara””, a mai spus Topa, care este suparat ca piesele sale nu mai sunt in voga ca altadata. „Acum, piesele mele patriotice nu mai sunt intrebate. Nu mai sunt chemat sa cant in Piata Marii Adunari Nationale. As vrea sa fiu invitat si sa cant piesa „Basarabia”, dar acum nu se poate. Trebuie sa vrea acest lucru si cei de sus, dar daca nu vor, pur si simplu sunt uitat. Cineva nu intelege ca eu nu cant impotriva unui partid”, a conchis interpretul, care se mandreste cu piesele sale. http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=5786