Azi am ascultat un material audio din cadrul unei sedinte, la care a participat presedintele Vladimir Voronin. M-am ingrozit! Nu exagerez. E o rusine ca avem in fruntea statului un presedinte care vorbeste in asa hal la o intrunire oficiala. Cel putin asta e parerea mea subiectiva. Va invit sa urmariti materialul video si sa va dati cu parerea (pentru a facilita intelegerea mai corecta a ceea ce spune Voronin, am stenografiat discursul lui mai jos). http://www.youtube.com/watch?v=xB8aO1aKiNQVladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova:„Dupa metodica Institut Pitania Academii Nauk Asasasar si ca baza s-au pus eforturile fizice, a celor care dobandeste carbune, care-n Moldova nu-i, acelora care lucreaza in mare – marinar, care-n Moldova nu-i (Hrusciov ni-o taiat-o in ’54)… s-asa mai departe… s-o calculam pe calorii… Daca noi o sa mancam atatea calorii cate sunt scrise in cosul asta, atunci noi toti trebuie sa intram pe patru usi in Guvern aisi si sa stam pe doua fotolii, Dl Valcov. Si noi tati ne balbaim in jurul acestor cifre.Ai, da uitati-va cum se calcula acesti indici in tarile dezvoltate cum noi spunem unde noi… noi… vrem si… si… si… aderam… in Uniunea Europeana! Cum se calcula aceste lucruri? Reiesind din eforturile fizice ale cetateanului! Ce eforturi fizice noi facem la piata „Calea Basarabiei”? Iaka trebu de calculat toata aceasta impreuna cu Academia de Stiinte, cu Ministerul Sanatatii, cu toti aceilanti si de vazut care este cosul de existenta.Da, pentru acela care lucra in tundra in Uniunea Sovietica era un cos de existenta, pentru acela care lucra nu stiu unde, prin paduri s-asa mai departe – alt cos, tot mare, maxim. Dati sa calculam, sa vedem. Nu deatata ca noi vrem sa taiem acest cos si oamenii sa umbli inflati de foame s-asa mai departe, dar ei nici nu trebuie sa fie imflati di… di… di… di… di… di… di… di… di… di… da, de untura! S-api sa insep alte probleme! Daca noi vorbim sa construim Europa la noi in Moldova, dati si insepem sa o construim!”Parerea mea:E o rusine ca avem in fruntea statului un presedinte ca Voronin, care vorbeste in asemenea hal. Revin la ideea ca avem o clasa politica expirata, care necesita reformare urgenta! Tu, ce crezi?