Renumitul comic si scriitor Gheorghe Urschi, ca si alti artisti, s-a pomenit in centrul atentiei institutiilor care se ocupa de combaterea crimei organizate si coruptiei. El a fost citat la Procuratura anticoruptie pentru a da explicatii despre participarea sa in martie la un concert de Ziua Femeii. Despre acel concert s-a spus ca ar fi fost organizat de un partid politic intr-o maniera care merita atentia procurorilor. Artistul spune ca s-a prezentat la un concert unde a facut glume nevinovate despre femei, dar ca s-a gasit in centrul unei lupte politice cu implicarea procurorilor. Gheorge Urschi era la Floresti, raionul de unde este originar, unde acceptase sa participe la un concert pe care-l considera unul obisnuit. Artistul a fost citat sa se prezinte la Centrul de Combatere a Crimei Organizate si Coruptiei si a fost intrebat de ce a participat la concertul respectiv. Implicatii politiceUrschi a negat acuzatiile potrivit carora concertul respectiv ar fi fost organizat de un partid politic: „Nici un artist n-am auzit sa indemne lumea cum sa voteze si cu cine sa voteze… A fost un spectacol obisnuit, festiv. Asta am declarat si asta am si semnat la procuratura unde am stat 15 minute." PLD, despre care se spune ca a organizat respectivul concert, este acuzat de oponentii politici ca ar recurge la finantarea ilegala a unor manifestari cu tenta preelectorala. Gheorghe Urschi s-a declarat contrariat de faptul ca artistii sunt intimidati intr-un asemenea mod si devin victime colaterale in confruntarile politice. Artistul a tinut totusi sa precizeze ca a fost abordat cu corectitudine de ofiterii care l-a audiat. „Nu pot spune ca am fost maltratat. Chiar mi s-a parut ca le este si lor incomod sa pofteasca la ei niste artisti, cand se vede bine cine trage sforile in tot jocul acesta." Gheorghe Urschi a mai spus ca de acum inainte va judeca si mai atent spectacolele politice - si ca artist, dar si ca alegator.http://www.bbc.co.uk/romanian/moldova/story/2008/04/080411_urschi_anchetat.shtml