766

Traian Basescu: Nu am observat ca Moldova a putut face progrese cu politica externa dusa de Voronin

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca nu a observat ca Republica Moldova a putut face progrese cu politica externa dusa de presedintele Vladimir Voronin, adaugand insa ca este convins ca seful statului moldovean a avut succese de politica externa,- anun?a Mediafax.Traian Basescu a fost intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Voronin, care spunea recent ca Moscova i-ar fi propus un targ prin care Chisinaul se angajeaza sa nu adere niciodata la NATO si, in schimb, pastreaza Transnistria. "Primul lucru pe care il spun, ca om care a invatat deja si cum se dobandeste respectul si credibilitatea si cum iti atingi obiectivele pentru tara ta ca sef de stat: niciodata targurile, repet, targurile nu te duc nicaieri. (...) In raport cu ce s-a intamplat in Kosovo, noi am facut acum mai mult decat, poate, reprezinta acest targ despre care vorbeste presedintele Voronin. Sigur, domnia sa are politica externa care i se pare ca este cea mai buna pentru Republica Moldova, desi nu am observat ca Republica Moldova a putut face progrese cu aceasta politica externa. Dar, cu certitudine nu am observat eu. Sunt convins ca presedintele Voronin a realizat succesele de politica externa, eu nu am timp sa le constat. Noi nu credem in targuri, eu nu cred in targuri, ca sef al statului", a spus Basescu. In context, Traian Basescu a subliniat ca Romania a dus o intreaga campanie ca in actul final al summit-ului NATO de la Bucuresti sa se faca foarte clar precizarea ca statele din Alianta sustin integritatea teritoriala a Republicii Moldova, a Georgiei, a Azerbaidjanului si a Armeniei.http://www.presa.md/content.php?goto=news&do=show_news&news_id=7330
0