808

Dorin Chirtoaca nu i-a permis vicecomisarului capitalei sa iasa la tribuna

Edilul capitalei Dorin Chirtoaca a incheiat sedinta de lucru de astazi a Primariei Chisinau, lasandu-l cu gura cascata pe vicecomisarul Iacob Gumenita care a insistat sa raporteze de la tribuna. Iacob Gumenita a iesit in fata audientei pentru a comenta cazul de vineri al celor cinci micuti de la gradinita care s-au intoxicat cu pastile. Primarul general Dorin Chirtoaca l-a intrebat pe vicecomisar ce se intampla in capitala? „Avem captura de droguri in centrul capitalei, de 200 de kg, acum copii gasesc droguri pe teritoriul gradinitei, ce se intampla?”, a intrebat primarul. In replica, vicecomisarul Gumenita a rugat ca lucrurile sa nu fie confundate. „Sa nu confundam lucrurile, la gradinita nu este vorba de droguri, ci de pastile care contin substante narcotice. Referitor la cele 200 kg de narcotice, a fost deschis un dosar penal si ancheta ne va arata toate circumstantele”, a spus Gumenita. Urmatoarea intrebare a primarului a fost formulata in felul urmator: „De ce au fost eliberati din functie cei doi politisti care au descoperit drogurile?”. Vicecomisarul a declarat ca nu stie nimic. „Nu stiu nimic, nu am vazut ordinul de demisie a celor doi. Dar este serviciul de presa a Ministerului Afacerilor Interne care ofera toate detaliile”, a comentat Iacob Gumenita.Spre deosebire de alti functionari, care raporteaza de la masa de lucru, vicecomisarul a preferat sa iasa la tribuna. Primarul Dorin Chirtoaca a remarcat gestul. „Da de ce ati iesit la tribuna, cand toata lumea vorbeste de pe loc? Sunteti vicecomisar sau vreti sa fiti ministru de interne, dupa ce ati aflat ca functia este vacanta?”, l-a intrebat Dorin Chirtoaca. Iacob Gumenita nu s-a pierdut cu firea: „Nu pot sa vorbesc stand cu spatele la colegii mei si pentru presa este mai comod, nu trebuie sa alerge toata sala din colo-colo ca sa ma filmeze”, a comentat Gumenita. Rugat de primar sa se aseze la masa sa de lucru sa-si continue raportul asa cum fac toti functionarii, Gumenita a refuzat. Drept urmare, edilul capitalei a s-a ridicat si a declarat ca: „Sedinta operativa de astazi s-a incheiat”!
0