2369

Mentalitatea ruseasca

qwer:"In fapt, ei in mentalitatea lor inca traiesc in spatiul sovietic unde rusii sunt conducatorii societatii. Pentru ei in situatia actuala RM este o provincie rusa. Eu nu am nimic cu ei ca popor, sunt un popor care a dat mult culturii si stiintei universale, dar aceasta mentalitate de natie conducatoare intr-o provincie rusa trebuie sa dispara, am spus, indiferent de statutul viitor al RM." In primul rand imi cer scuze fata de qwer pentru faptul ca am postat un citat care ii apartine, fara sa-i cer permisiunea... Am facut acest lucru pentru ca mi se pare ca a reusit sa descrie perfect mentalitatea minoritarilor rusi din Republica Moldova. In fapt acesti oameni traiesc o drama: s-au nascut intr-o tara care astazi nu mai exista (URSS), au nostalgia acestei tari in care rusii erau elementul dominant in societate, iar astazi... Astazi s-au trezit, pe neasteptate, intr-o alta tara (Republica Moldova) - tara cu pretentii de suveranitate si independenta - in care limba oficiala a statului este o limba straina pentru ei si in care viitorul lor este incert (din punctul lor de vedere). De aici si reactia lor negativa fata de romanii basarabeni in special si fata de romani si Romania in general; nu incerc sub nici o forma sa scuz atitudinea lor aroganta, de natie dominanta, superioara...care da nastere la tot soiul de marlanii... ci doar sa inteleg resorturile care genereaza o astfel de atitudine...Comentarii???
0