993

Bataia educa?

Ma refer chiar direct la metodele de pedeapsa prin a inchide pe cineva pentru ca cuiva nui convine acea persoana. De exemplu, esi in strada sa protestezi si esti pus la racoare ca sa te cumintesti... Dupa parerea mea, psihologica, omul astfel nu este educat ci mai tare intartat, educatia de acest fel e ca bumerangul, se poate intoarce cind nu te astepti ori si mai rau, pedepsesti 10, apoi 100 etc. si ajungi ca atunci cind vremurile se schimba acei toti te vor gasi ca sa-ti rasplateasca cele pricinuite lui. Nu este nevoie de agitatie politica pentru a face o rascoala intrun stat, este destul sa calci pe capul la mai multi oameni in timp, "nimic nu se uita" - si asta este caracteristic omului... Cel mai rau este ca atunci cind mergi peste capete nu-ti pasa de ele dar ele toate te tin minte... poti lichida 10 oameni dar nu uita ca ceilalti 100 de pe langa ei sunt neamuri cu ei, frati, prieteni etc, si acei 100 cind va veni momentul iti va aduce aminte de prietenii lor sau fratii lor... Este o legitate sociala care nu depinde de agitatori ori lideri politici, cu masele nu e de joaca, "oamenii te vorbesc si masele te pedepsesc"...ps. Nu stiu de ce am scris toate astea, cred ca din cauza ca se fac lucruri care nu sunt gindite bine si ce nu este gandit bine se ajunge la regrete, eu sunt pentru diplomatie deoarece toti ajung intr-un final, intr-o masura oarecare, satisfacuti. SI LUPU-I SATUL SI OAIA-I INTREAGA.
0