Retea de calculatoare in sat.
Spuneti-mi va rog cum sa fac o retea de 5-6 compuri. Pentru a repartiza internetul MAX-DSL si a face conesiune intre calculatoare. Conditii:- Calculatoarele se afla la distante mari: 50-200mPute-ti sa-mi spuneti de ce echipament am nevoie si cam ce costuri am sa suport.- SO Windows XP sp2 Multumesc anticipat....
calculatoarele sint distantate la 50-200 m intre cele terminale, sau intre doua calculatoare e distanta mentionata ?
ceva detalii la iorim@yandex.ru
Distanta e de la calculator la calculator.
dea sula propuneri avetzi aishi
in pirmu rind : nu cumpara cablu utp cel mai simplu , ca ai sa te kashi in el
in al doilea rind : un switch nu o satzi fie de ajuns , ca precis la tine aoclo nu merge perecriostac 7 darog
in al treilea rind : iatzi un adsl router (TP=link) shi de la el dai la clientzi tai 6 sau citzi ai tu acolo
in al patrulea rind : ne savetaiu sa dai un canal la 6 , pur shi simplu peste o luna a sa va sfaditzi tatzi , mai degraba fatzi un server pe unix , dar in asha caz o sa fie nevoie sa ingramadeshti mai multzi clientzi ca nu o satzi ajunga bani sa intretzii toate acestea
inca ceva : cablu utp ( de dorit sa cumperi sftp este in orash , buhta costa 100 $ (305m) ) , cablu sal pui pe tros (sirma de la jie ) ca latfel pina la primavara ai sa te kashi in el
succes tzia :)
GrigoreTurcan 18 octombrie, 12:06
Spuneti-mi va rog cum sa fac o retea de 5-6 compuri. Pentru a repartiza internetul MAX-DSL si a face conesiune intre calculatoare.
Am aceessi problema,am totate necesare,insa programarea nu cam o stiu,poate ma ajuta cineva ?
\\9 cumparatzi adsl router modem shi tat a sa shie ghini :D
da, cam asa, la modemul tau cu router conectezi un switch (o sa-ti ajunga de 8 porturi)
Pe router declari sa faca rutarea de la reteaua, de exemplu 192.168.1.0 spre interfata cu care iese in internet si sa fata totodata si NAT.
Numai ca nush daca pe modemele estea cu router poti sa pui shapere, ca altfel unu o sa incarce tot canalu si ceilalti o sa suga degetu.
Asa ca daca vrei sa ai mai putine probleme poti sa-ti cumperi un router microtik de vre-o 200$ ;)
\\11 pre slojnaia zadacea pentru dinsu :D
150 metri pentru UTP bez prablem ! cu cablu chiar de la piata ! sigur nu cu cel mai ieftin , da nici nu cel mai scump de vreo 4 lei taman bun ! , mai mult de 150 metri nu va tine , tre inca un switch la fiecare 150 metri , din cite inteleg vrei sa tragi pe afara , utp e cablu tare anevoios , un vint puternic sau oleaka de turturi pe el si se rupe , daca il pui pe stilp trebu de facut asa ca sa nu se roada de el , deci de ales un cablu cu membrana protectoare mai groasa sau pe la stilp il imbraci in shlanguri ! Mai este alta varianta altfel de cablu pe acela nul ea vintu p296 e din 4 fire tine 200 metri , e mai scump tine 100 mbps - 1000 nu , da chestia ca mai greu o sal montati si tot o sa trebuiasca sa aveti grija de ce il aninati sa nu se roada de ceva !
Salut! eu am nevoie mare de ajutor! eu am acasa internet prin cablu!!! cablul vine de la firma. aceasta are o reatea de peste 300 de calculatoare! eu mi-am cumparat router shi am configurat tot ok shi am unit doua calculatoare in apartament. dar reateaua cu celelalte 300 de calculatoare a disparut! adika ceilalti nu ma vad pe mine!!! va rog ajutati-ma sa configurez routerul! am inteles ca trebuie nishte porturio de deskis! Multumesq
http://depositfiles.com/files/x3oc2j4tq Книга Локальные сети и интернет, Настройка и выбор оборудования, Классная штука, всем советую.