Problema la Netams ?! (FreeBSD)
salutare... imi trebuie sa contorizez shi monitorizez traficul la o retzea locala.... sa separ MD-IX de cel extern... am incercat de vreo cateva zile netams... am gasit 2 neajunsuri care nu ma aranjeaza, nushtiu poate se rezolva1. la restartarea lui (/usr/local/etc/rc.d/netams restart) se reseteaza oid-urile shi ca rezultat se reseteaza contoarele atat la grupa cats hi la fiecare client in parte, am incercat sa indic manual la grupa dar este ignorat... orcium genereaza pe a lui :(2. in retzea am avem shi un router wi-fi... care e client pt routerul principal, unde e instalar netams, routerul ista wi-fi are ip-ul de ex 192.168.0.55... ap problema e ca cand se transmite ceva info printransu (intrei clientzi in retzeaua noastra), traficul se socoate ca extern :( nu ca lan sau local... eu nushtiu de ce... poate e un bug.. sau in genere cum ar putea fi asha ceva?a, wi-fi router e setat ca Access point... mai jos pun configuratzia... poate ajuta...#NeTAMS 3.4.0 (3136.1) root@gate / Fri Feb 2 15:12:35 EET 2007#configuration built Mon Apr 23 11:02:01 2007#begin#global variables configurationdebug nonelanguage enuser name admin real-name "Admin" password adminmegapass1 email eu@mail.hz permit allservice server 0login locallisten 20001max-conn 6service processorlookup-delay 2flow-lifetime 5policy name IP target proto ippolicy name www target proto tcp port 80 81 8080 3128policy name mail target proto tcp port 25 110policy name MD target file /usr/local/etc/md.txtpolicy name Extern target time 00:00-23:59 day Mon-Sun policy-and IP !MDrestrict all pass local passunit group name CLIENTS acct-policy IP www mail MD Externunit host name server ip 192.168.0.1 acct-policy IP www mail MD Externunit user name cl1 ip 192.168.0.2 email aaa@mail.md parent CLIENTS acct-policy IP www mail MD Externunit user name cl2 ip 192.168.0.201 email aaa@mail.md parent CLIENTS acct-policy IP www mail MD Externunit user name WiFi_router ip 192.168.0.55 email aaa@mail.md parent CLIENTS acct-policy IP www mail MD Externunit Lan name LAN ip 192.168.0.0/24 acct-policy IP www mail MD Externservice storage 1type mysqluser netamspassword passwordaccept allservice data-source 1type libpcapsource vr1 #placa de retzea localarule 11 "ip" service alerter 0report name rep1 type traffic period day detail simplesmtp-server localhostservice htmlpath /usr/netamsrun 1minurl http://192.168.0.1:4455/htaccess yesclient-pages allaccount-pages nonedisplay-health yesservice scheduleroid 08FFFF time 5min action "html"service loginrelogin no#endo persoana conectata prin wi-fi a copiat ceva de la alta... tot din retzea... care e conectata prin cablu... inca am observat ca aceea cu wi-fi are workgroup diferit... de restu.. poate fi shi asta?se pare ca am gasit ce s-a intamplat... deci la noi e instalat shi samba server... shi cand copii ceva de pe server... ap se socoate ca trafic extern...sa zicem eu 192.168.0.17 copii ceva de pe 192.168.0.1 prin samba server.... ap se socoate...ce huinea... care poate fi cauza?ok, din cate am mai citit posibil ca nu prea corect l-am configuratin orice caz.. cu prima problema m-am clarificat... shi anume cu acea ca dupa fiecare restartarea se reseteaza contoarele... trebuie de salvata configul in sistem... cel mai simplu se face netamsctl save shi deam nu se mai genereaza din nou :)acum sa vad cu urmatoarea problema...shi cand se salveaza se introduc oid-urile deja din mysql... in asha fel raman contoarele neatinse...se pare ca m0am clarificat :)) nu am setat sa se socoata traficul din LAN :)e mult banal decat mi-am inchipuit...merci de atentziemdeea... iaca monolog s-a primit!