849

Nu ridica capul prea sus ca o sa ti se taie

Exista un concept interesant si destul de adevarat precum ca pe tipurile comuniste societatea suferea de un complex numit "complexul florii inalte" daca nu gresesc, un complex care era educat oamenilor si presupune ca toti sa fie egali. In cazul in care unul incerca sa se ridice mai sus de cit altii "i se taie sau capu sau piciorele" metaforic vorbind. Eu am observat ca acest complex mai este prezent in societatea noastra si se manifesta prin aceea ca atunci cind cuiva i se pare ca vrei sa te ridici mai sus ca el (accentuiez ca i se pare), el incepe sa te ameninte sau chiar sa te insulte sau sa foloseasca alte metode smechere sau mai putin smechere ca nu cumva sa fii mai presus ca el. Aceste persoane sunt angoasate de o frustrare neconstientizata dar care il face pe om ca in fel si chip sa nu-ti de-a pace sa mergi pe verticala sau chiar si pe orizontala. Personal m-am ciocnit nu numai o data de acest fenomen si chiar de cele mai dese ori pe forum. Dar voi nu vati ciocnit de un astfel de fenomen?Probabil ca unii isi apara astfel autoritatea de pe forum imaginara pe care o au?
0