A murit Gica Petrescu...
Si legendele mor. "Eternul" Gica Petrescu a luat ultimul tramvai...A cantat in fata unor personalitati ca Yehudi Menuhin si Louis Armstrong si a fost comparat cu Maurice Chevalier sau cu Frank Sinatra, insa a ramas peste mode si timp Gica. Cantaretul s-a stins din viata duminica dimineata, la capul sau fiind doctorul personal. Vecinii care-l cunosteau mai bine spuneau ca, in ultima vreme, starea sa de sanatate se inrautatise vizibil. Un mare cantaret, un mare cupletist, un mare profesionist, un om atasat cu trup si suflet teatrului de revista in general si Teatrului Constantin Tanase in special. Am avut bucuria sa joc cu domnia sa intr-un film care i-a fost dedicat lui si vietii lui de artist, impreuna cu Stela Popescu. De-a lungul timpului, m-am bucurat de sfaturile lui, de indrumarea lui".De-a lungul unei cariere care a durat aproape 70 de ani, artistul a interpretat de la sansonete si romante, pana la muzica usoara si cantece de petrecere, a sustinut mii de concerte in intreaga lume, a scos zeci de albume, a facut sute de emisiuni de radio si televiziune. Si-a implinit vocatia, mai ales prin eforturi proprii, dar si cu ajutorul Cezarinei Moldoveanu, poeta si scriitoare, care i-a devenit sotie in 1955. In august 1989, dupa 34 de ani de casatorie, Cezarina Moldoveanu s-a stins din viata, lucru care l-a marcat profund pe cantaret.Printre slagarele cantate de maestrul Gica se numara "Du-ma acasa, mai, tramvai", "Fetite dulci ca-n Bucuresti", "Costica, Costica", "Ia mai toarna un paharel", "Uite-asa as vrea sa mor", "Cel mai frumos tango", "Astazi e ziua ta", "Sa-mi canti cobzar", "Iubesc femeia", "Bucurestiul meu iubit". * * *fie-i tarina usoara...