988

poiezie in stil chef II

caroce, ieri ni-o dat-o...Oda lui MirceaScrisoarea a IIIBaiazid, sultanul fugerUn curvari cu discul mareA venit a sa oastePana-n Dunare calare.Si cu-n sunet de besinaTrece cu a lui ostireIeniceri cu puli beliteVin de-ntampina pamantul.La un semn deschisa-i caleaSi s-apropie agaleUn mosneag a carui pulaCantarea vre-o cinci chintale.-Tu iesti Mircea? –da-mparate!-Tin sa-ti spun de la-nceput Toate curvele din taraAm venit sa ti le fut!Orice gand ai, imparate,Si oricum vei fi sositEu te bag in pizda matiiFin-ca stiu de ce-ai venit.Dar de ce crezi, mai batrane,c-am sa fac stanga-mprejurs-am sa plec din tara voastrafara sa te fut in cur?Tu nici ca nu stii, batrane,Cate curve am fututToate curvele vestiteAle-tregului tinut!Si acum, cand la-mea pulaSe inchina o lume-ntreagaO sa cad in cur de fricaUnui mos cu pula bleagaSunt mosneag, da Imparate,Insa pula ce-o privestiEste pula minunata –Tipul pulii romanesti.De ti-o pun in cur o dataSi te pun putin s-o freci, Vei purta o zi s-o noaptePe la cur comprese reci.Fugi batrane, ca te lauzi,Jur pe asta barba-a meaCa te fut o zi si-o noaptePana cand vei lesina!Si-ncepu batranul MirceaSa mi-l futa pe sultanDoua zile incontinuuSi pe jos, si pe divan.Si cand Baiazid-sultanulZi-sa ca sa terminat,Mircea i-a mai tras o pulaPana cand a lesinat.Si asa scapase taraDe urgia cea turceascaSin istorie intraseSfanta pula romaneasca!
0