1066

La cumparaturi - La noi ca la nimeni (tot mai interesant)

Am fost si am dorit sa achizitionez ceva bunatati, sa zicem pentru o masa la prinz...Intrucit acolo era posibilitate sa achit cu cardul, am zis, de ce sa nu o folosesc. Asa ca, am ales bunatati pentru respectiva masa, si m-am apropiat de casierie, am oferit cardul dar terminalul nu functiona(cu 5 zile in urma), probleme cu linia telefonica au spus....Am fost in urma cu 2 zile aceiasi problema, dar au spus ca au anuntat Banca (3 zile sunt la mijloc)...Acum pun intrebarea "colegilor": Cum "Noi" stimulam utilizarea Cardurilor Bancare, cum am expus eu mai sus, nu cred ca este oportun.Se creeaza impresia ca POS-urile sunt instalate la Comerciant in unele situatii "v nagruzcu". Apare intrebarea, de ce?Fara "fler zagadacinosti" (cum a spus karlson adineari), afirm - Comerciantul este "Nota Bene" din Stefan cel Mare. Ar mai fi unul, Centru de deservire tehnica a automobilelor "Michelin" - din strada Petricani. Cred ca mai sunt o multime de astfel de cazuri. Rog pe cei cu "musca pe caciula" sa ia act de aceste situatii, iar pe cei interesati sa le comenteze. Sunt invitati toti la discutie - de la mic la mare:DMultumesc, Thanks, Merci, Spasiba...P.S. Limba de discutie oricare
0
Pamirsau06 Апреля 2006, 09:11
P
Pamirsau06 Апреля 2006, 09:11

Mn da-a-a. Foarte rau-ne xorosho...:(

0
  • 0
  • 0
ssb06 Апреля 2006, 09:56
S
ssb06 Апреля 2006, 09:56
Pamirsau
...Mn da-a-a. Foarte rau-ne xorosho...:(...

Pamirsau: +1

P.S. Din care tabara esti - din a celor cu "musca pe caciula", sau din a celor interesati?..:D

Am impresia ca din a celor cu musca pe caciula, ori eu gresesc?:D

0
  • 0
  • 0
Pamirsau06 Апреля 2006, 10:00
P
Pamirsau06 Апреля 2006, 10:00

Ai greshit.. ca shi cei ,care au instalat terminale fara a oferi instructii personalului..:))

0
  • 0
  • 0
ssb06 Апреля 2006, 10:47
S
ssb06 Апреля 2006, 10:47
Pamirsau
...Ai greshit.. ca shi cei ,care au instalat terminale...

Eu as spune astfel: Cei care au instalat Pos-terminale nu sunt destul de receptivi, ceea ce nu-i pune intr-o "lumina" tocmai placuta, mai ales cind este prezenta si sigla Bancii...

Cum consideri - este bine?? Eu spun ca "Foarte rau-ne xorosho"...

P.S. Si mai apare alta intrebare si ideie de "IMAGINE"

0
  • 0
  • 0
ileana06 Апреля 2006, 15:11
I
ileana06 Апреля 2006, 15:11
ssb
...5 baomao: In principiu sunt deacord cu cele afirmate,...

nu prea ai dreptate, nu poti spune ca daor banca e partea interesata in tranzactiile prin pos-terminaluri. doar nu banca impune comerciantul sa-si istaleze unul.
si cu privire la instructaj - deja tine de reputatia comerciantului sa-si instruiasca la timp lucratorii. as presupune ca banca este oricand la dispozitia clientului (comerciantului in cazul nostru) si la orice solicitare va incerca rezolvarea problemei cit mai rapid.
or, banca nu este obligata lunar sa contacteze fiecare client si sa se intereseze daca acesta nu are nevoie de instructajul de rigoare petru utilizarea terminalelor...

0
  • 0
  • 0
ssb06 Апреля 2006, 15:11
S
ssb06 Апреля 2006, 15:11
baomao
...cred ca sunt diferite probleme - - sa zicem - o banca...

baomao: In principiu sunt deacord cu cele afirmate, doar ca pentru ultima parte a enuntului, ar mai si alte variante...

Bunaoara pentru "altfel la toti lii'n p..la de toate.." :D

Iar in ceea ce priveste " pe care din nou !!! trebuie s-o invete banca (care si ea la rindul sau nu dispune de atit personal la deservirea terminalelor).." exita o solutie si pentru acest lucru.
O intrebare apare: "Banca este interesata sa se efectuieze tranzactii la POS?
Eu cred ca da, altfel nu ar mai fi instalat POS la Comerciant. Mai mult ca atit are si alte avantaje....

De aceia ("parerea mea - (strict personala)" - voba ta)-Imaginea(de care am vorbit in

ssb
...3 Eu as spune astfel: Cei care au instalat Pos-terminale...

) a Bancii rezida strict din atitudinea acesteia fata de Comeciant. Ai in vedere faptul ca in

...Am fost si am dorit sa achizitionez ceva bunatati,...

am spus ca Comerciantul a anuntat Banca(iertata sa-mi fie cacofonia).

Apropos baomao din care tabara face parte: - din a celor cu "musca pe caciula" sau din a celor interesati?

P.S. Ma tinca ai uitat tu de cardurile "vituale":D

0
  • 0
  • 0
ssb06 Апреля 2006, 17:11
S
ssb06 Апреля 2006, 17:11
baomao
...SSB: "... Apropos baomao din care tabara face parte:...

Multumesc. Dar, am impresia ca nu ai card Virtual. Ca programator ti-ar prinde bine, cred... Ce zici?

ileana
...nu prea ai dreptate, nu poti spune ca daor banca e...

iLEANA: "deja tine de reputatia comerciantului sa-si instruiasca la timp lucratorii" - dar de reputatia Bancii tine sa instruiasca la timp Comerciantul.

Astfel Comerciantul sa anunte la timp Banca, iar Banca la timp sa intervina... Prima parte a situatiei a avut loc, iar a doua (Banca sa intervina) nu stiu, cred trei zile la dispozitie a fost destul timp...

Am impresia ca pina acum au participat doar cei interesati:D
Rugam si cealalta tabara sa participe la discutie:D

0
  • 0
  • 0
AVoySton06 Апреля 2006, 20:19
A
AVoySton06 Апреля 2006, 20:19
ssb
...Prima parte a situatiei a avut loc...

esti sigur?

0
  • 0
  • 0
ssb06 Апреля 2006, 20:33
S
ssb06 Апреля 2006, 20:33
ssb
...8 Multumesc. Dar, am impresia ca nu ai card Virtual....

Daca se tine de acest principiu - totul la timp - am aflat intre timp si denumirea Bancii, care cred nu ar trebui sa o zic, ca sa nu-i fac imagine proasta..

Apropos la acelasi comerciant si astazi (06042006) a fost aceiasi situatie: POS nu functioneaza.

In acest caz, cred ca ar trebiu sa ia act cei cu "musca pe caciula" cit mai repede in ceea ce priveste situatia(sa devina ceva mai receptivi).
Stiti, cred ca s-a dus perioda ceea, cind clientul trebuia sa cumpere de la un anumit magazin.

In conditiile concurentei clientul alege cea mai buna oferta dintre cele bune (acest lucru se refera si la carduri bancare).

Cred ca mai sunt multe de spus....

AVoySton
...SSB: "... Prima parte a situatiei a avut loc ..." -...

AVoySton: "esti sigur" - Sunt sigur

0
  • 0
  • 0
AVoySton07 Апреля 2006, 12:01
A
AVoySton07 Апреля 2006, 12:01
ssb
...P.S. Cu referire la 9 Daca se tine de acest principiu...

Я тебе посоветую в таких случаях, если знаешь название банка, звонить и сообщать. То, что тебе кассир сказал, что они сообщили в банк о поломке - это факт недоказанный. Кроме того, терминал может не работать исключительно изза кривых рук кассира или его нежелания совершать лишние телодвижения. А спсать на то, что терминал не работает можно всегда... У меня были часто ситуации, когда мне говорили, что терминал не работает, но при предъявлении удостоверения работника банка в сфере карточных технологий, терминал волшебным образом начинал работать, а касиир признавался, что просто забыл или не умеет (читай - не хочет) им пользоваться.

0
  • 0
  • 0
ssb07 Апреля 2006, 20:00
S
ssb07 Апреля 2006, 20:00
AVoySton
...11 Я тебе посоветую в таких случаях, если знаешь название...

AVoySton: "что тебе кассир сказал, что они сообщили в банк о поломке - это факт недоказанный" - sunt deacord cu tine, dar ca de acest lucru s-a ocupat nu Casierul, ci Contabulul-Sef al Comerciantului.

A telefonat de doua ori, doua zile consecutiv, nici un rezultat din partea Bancii, nui chiar bine, cred.

Cum crezi?

P.S. Eu sa stii sunt om de pace.

0
  • 0
  • 0
AVoySton10 Апреля 2006, 15:50
A
AVoySton10 Апреля 2006, 15:50
ssb
...ci Contabulul-Sef al Comerciantului...

ему еще меньit веры :))

0
  • 0
  • 0
ssb10 Апреля 2006, 15:52
S
ssb10 Апреля 2006, 15:52
...Am fost si am dorit sa achizitionez ceva bunatati,...

si

ssb
...12 AVoySton: "что тебе кассир сказал, что они сообщили...

si comentind in continuare

AVoySton
...11 Я тебе посоветую в таких случаях, если знаешь название...

: Zilele trecute am fost la cel deal doilea Comerciant Centrul Michellin am dorit sa achit cu cardul (dar POS terminal ne rabotaet).

Asa incit la intrebarea de ce nu fuctioneaza Directorul Comerciantului respectiv a spus ca Banca deja de trei Luni de zile repara POSUL...

Si ma mai conving inca odata ca POSURILE sunt instalate la unii Comercianti "v nagruzcu"...

Cred ca mai sunt multe de spus..

0
  • 0
  • 0
AVoySton11 Апреля 2006, 20:11
A
AVoySton11 Апреля 2006, 20:11
ssb
...cu referire la 0 si 13 si comentind in continuare 12...

По-поводу Michellin - звони в Victoriabank

0
  • 0
  • 0
madalex11 Апреля 2006, 21:18
M
madalex11 Апреля 2006, 21:18
ssb
...3 Eu as spune astfel: Cei care au instalat Pos-terminale...

nu sunt deacord 100% cu cele spuse de tine, in primul rand banka face instructaj o data si tre sa-l faca managerului sau unei persoane din conducere, persoana respectiva are grija sa faca training la persoanele angajate. Apoi o persoana care doreste sa plece de la servici, tre sa ded notita de 2 saptamini paremise, daca in contract nu e specificat alt termen, deci iarasi managementu in acest timp tre sa nagajeze pe altchineva si persoana care pleaca tre sa trasmita cunostintele/sa faca un fel de training la angajatul nou, daca managementul totus nu gaseste persoana ce va inlocui,e grija lor sa faca training la persoanele noi angajate. Si nu tre de dat vina pe banci, e clar ca comerciantii nu-s cointeresati in mentinerea POSurilor.

0
  • 0
  • 0
ssb11 Апреля 2006, 23:45
S
ssb11 Апреля 2006, 23:45
AVoySton
...15 По-поводу Michellin - звони в Victoriabank...

AVoySton: "По-поводу Michellin - звони в Victoriabank" buna ideie, dar as fi foarte recunoscator, daca cei de la Victoriabank o sa expuna parerea in legatura cu Situatia in care ei de trei luni de zile repara Posul...

madalex
...4 nu sunt deacord 100% cu cele spuse de tine, in primul...

MadAlex: "nu sunt deacord 100%" dar cu cite % esti deacord dar spune acest lucru cu eroarea acceptata de legitatile Statisticii (2-3%)...

0
  • 0
  • 0
madalex12 Апреля 2006, 15:18
M
madalex12 Апреля 2006, 15:18
ssb
...16 AVoySton: "По-поводу Michellin - звони в Victoriabank"...

sorry o

madalex

fost adrest lui

baomao

:))

0
  • 0
  • 0
ssb12 Апреля 2006, 16:15
S
ssb12 Апреля 2006, 16:15
madalex
...18 sorry o 17 fost adrest lui 5 :))...

MadAlex: "

ssb
...16 AVoySton: "По-поводу Michellin - звони в Victoriabank"...

sorry o

madalex

fost adrest lui

baomao

:))" se accepta si sper ca nu este "новая дурь" dar este "ctrl+v... ":D

Apropos de la baomao nu prea astepta receptivitate caci l-am rugat sa-si dea cu parerea in alta tema dar nu a facut nimic.

Este ocupat cu cresterea unor copaci ...de bambuc... cred:D Nu-i a bine

Ce zice baomao, cu referire la solicitarea lui SSB si a lui MadAlex?

0
  • 0
  • 0
madalex12 Апреля 2006, 18:49
M
madalex12 Апреля 2006, 18:49
ssb
...19 MadAlex: " 18 sorry o 17 fost adrest lui 5 :))"...

nici nu astept la replici de la dansul, pur si simplu mi-am expus parerea, caci toti invinuesc bancile doar, cei ce mi se pare incorect, si bancile in acest caz nu poarta nici o raspundere.

0
  • 0
  • 0
ssb12 Апреля 2006, 19:03
S
ssb12 Апреля 2006, 19:03
madalex
...20 nici nu astept la replici de la dansul, pur si simplu...

MadAlex: "caci toti invinuesc bancile doar, cei ce mi se pare incorect" - sunt deacord, dar am impresia ca esti din tabara celor cu "musca pe caciula"...

Eu doar am dat propuneri. Am impresia ca Maib a fost receptiva si ma bucura acest fapt intrucit m-am convins "pe viu" de acest lucru..

Sa vedem ce zice Victoriabank care vad ca tace, nu este bine..

Apropos de baomao el este slab: in momentul in care initiezi o discutie fii bun si continua pina la capat discutia, altminteri te faci de ris, chiar si a gainii. baomao dealtfel si-a gasit refugiul si consolarea sa raspunda la solicitari doar in KPZ. De ce? Nu stiu.

0
  • 0
  • 0
madalex12 Апреля 2006, 19:20
M
madalex12 Апреля 2006, 19:20
ssb
...21 MadAlex: "caci toti invinuesc bancile doar, cei...

nu-s nis intr-o tabara, asa ca ai impresii gresite, pur si implu stiu cum tre sa fie organizata aceasta chestie la comercianti, apoi am lucrat in domeniu vreo 3 ani, dar tot nu in cadrul unei banci. Sapoi noi cautam adevarul, sau pe cei cu musca pe caciula? Si mai repet inca o data, ca cazul dat nu e motiv ca banca sa se simta cu musca pe caciula, e vorba de calitatea serviciilor care le ofera comerciantii.

0
  • 0
  • 0
ssb12 Апреля 2006, 21:41
S
ssb12 Апреля 2006, 21:41
madalex
...22 nu-s nis intr-o tabara, asa ca ai impresii gresite,...

ma bucur ca esti din cei interesati

baomao apoi de ce nu te-ai gindit ca ai batut apa in piua cind ai vorbit de carduri virtuale, expuneti te rog pozitia, caci e stanie pede o parte

0
  • 0
  • 0
ssb12 Апреля 2006, 23:25
S
ssb12 Апреля 2006, 23:25
baomao
...SSB: "... baomao tu ESTI SLAB in discutii ..." - buhahaha......

baomao: "folosesc de alea normale." de ce nu ai scris asta in tema respectiva, poate iti propuneam solutii de altennativa:D

baomao
...SSB: "... baomao tu ESTI SLAB in discutii ..." - buhahaha......

baomao: "ce pozitie te intereseaza? " cea normala caci si singur ai afimat ca folosesti...:D

0
  • 0
  • 0
s01o16 Апреля 2006, 15:48
S
s01o16 Апреля 2006, 15:48
ssb
...ai batut apa in piua cind ai vorbit de carduri virtuale...

de fapt pe tine te doare asta - carduri virtuale . cui trebuiesc ele?:) mie imi ajung acelea pe care le am, iar banca la care lucrezi, deloc nu inspira incredere.
apropo, cind m-am conectat la un provider, mi-au spus ca pot sa imi fac un card virtual la voi, ghici de ce nu mi-am facut. ;)

0
  • 0
  • 0
ssb17 Апреля 2006, 23:41
S
ssb17 Апреля 2006, 23:41
s01o
...SSB: "... ai batut apa in piua cind ai vorbit de carduri...

s010: "cind m-am conectat la un provider" - stii, tot omul la un moment dat poate avea un drept (nu o obligatie) la o Gratuitate, de ce sa nu-l utilizeze?

Prin intermediul celor de la Telemedia Group, acest drept va fost oferit, iar DVS Stimabile nu l-ati utilizat. Poate veti fi un pic mai receptiv data viitoare....

s01o: "deloc nu inspira incredere" Trebuie sa te intreb ai fost la "exhibition COMINFO MOLDOVA 2006??? Daca nu pacat.....

Daca iti vei da cu parerea voi fi bucuros,

MERCI

0
  • 0
  • 0
ssb26 Апреля 2006, 09:52
S
ssb26 Апреля 2006, 09:52

Sa va mai spun una si mai si...

Am fost la un MultStimat comerciant- Statie de alimentate cu Benzina- (AZS).... Acolo in urma operatiunii efectuate prin intermediul cardului, am depistat ca, cecul din casierie nu corespundea cu cecul POS terminalului... Anuntind despre acest fapt casierul, acesta A REFUZAT sa ANULEZE tranzactia nu deaceia ca nu a putut, dar nu A DORIT!!!!!!!

Statia de alimentare (fara fler zagadacinosti stimate karlson) este Valea Eschimp, iar Banca care a pus "V NAGRUZCU" (aidoma VB si MAIB in exemplele expuse anterior), in acest caz este MoldIndConBank....

0
  • 0
  • 0
Pamirsau26 Апреля 2006, 10:19
P
Pamirsau26 Апреля 2006, 10:19
ssb
...Sa va mai spun una si mai si... Am fost la un MultStimat...

.Imposibil.Unreal...:)

0
  • 0
  • 0
ssb26 Апреля 2006, 11:28
S
ssb26 Апреля 2006, 11:28

Pamirsau: "Imposibil.Unreal...:)" - however is REAL in this order of ideas the reality overgo every imagination, Dear Pamirsau....

0
  • 0
  • 0
Pamirsau26 Апреля 2006, 12:19
P
Pamirsau26 Апреля 2006, 12:19
ssb
.......

Я, щас пытаюсь воспроизводить операции оператора...получается что, разница щитываемой суммы со щёта может быть только в том случае, если в договоре банка поставщика услуг с хозяйном АЗС, включён пункт усматривающий "выщитывание НДС с каждой операции" за то что "Кустомер", воспользовался услугами банка...По другому ни как...:)))

+33/ И то, разница суммы на кассовом чеке,чеке банковского терминала и контрольным чеком терминала, не должно быть.

0
  • 0
  • 0
ssb26 Апреля 2006, 13:21
S
ssb26 Апреля 2006, 13:21
Pamirsau
...SSB: "... . ..." - Я, щас пытаюсь воспроизводить операции...

Pamirsau: "не должно быть." Je suis d'acord avec Vous, dar diferenta intre "чеке банковского терминала и контрольным чеком терминала" A FOST, - ma rog, fiecare poate gresi....

Dar mai neplacut este cind greseala-ti este aratata dar tu o faci pe desteptul (am avut asa ocazii si la asa numitele SUPERMARKETE). Eu de exemplu daca as fi fost in locul casierului as fi multumit, dar nu m-as fi protapit, indrugind vorbe desarte, astfel bagind nasul in glod si mai tare...:D

Deacea mie imi place concurenta - ai de unde alege. Eu totusi o "sa mai trag cu ochiul" la Valea Eschimp, caci casierul din NAIVITATE nu a dorit sa anuleze tranzactia... Dar totusi, mai mult o sa aleg - o oferta mai buna decit cea buna.

Desi doresc sa afirm, ca daca m-asi duce la oricare alt Comerciant, casierii nu vor putea nici unul sa faca o banala ANULARE...

0
  • 0
  • 0
nobodyforever27 Апреля 2006, 12:41
N
nobodyforever27 Апреля 2006, 12:41
ssb
...casierii nu vor putea nici unul sa faca o banala ANULARE......

Жалко констатировать, но приходится... У тебя, красноречивый ты наш, большие проблемы связанные с параноидальными рефлексами к окружающему... Надо реагировать проще - жизнь не такая уж сложная штука. Хотя, нет - жизнь, которая в целом сложна сама по себе, состоит из целого спектра маленьких и очень простых событий и праввил.

Если применить вышесказанное к твоим мучениям, в том числе, последним с имя-рек АЗС-ами, то есть простой способ - пойди в свой банк и откажись от транзакции. Тем паче, что у тебя есть документальное несоотвествие - два чека, с разными сумами по одному и тому же событию. Что ты так мучаешься-то зря?

0
  • 0
  • 0
ssb27 Апреля 2006, 15:05
S
ssb27 Апреля 2006, 15:05
nobodyforever
...SSB: "... casierii nu vor putea nici unul sa faca o...

Stimate(a) NobodyForever: "с разными сумами по одному и тому же событию" in princiu sunt deacord cu pozitia DVS exprimata in tot mesajul, dar in cazul in care au fost si situatii cind. cecul de la casierie nici nu se elibera clientului, atunci cum comentati situatia, in care ar aparea necesitatea de "пойди в свой банк и откажись от транзакции".

Multumesc anticipat.

0
  • 0
  • 0
nobodyforever27 Апреля 2006, 15:12
N
nobodyforever27 Апреля 2006, 15:12
ssb
...cum comentati situatia...

Также как и в предыдущем случае - иди в свой банк и откажись от транзакции... Что тут непонятного ? Я же написал - все намного проще...

0
  • 0
  • 0