A cishtiga shi a pierde!!!!!
CInd eram mic am inceput sa scriu o carte,de fapt filosofica...in mare parte. Acolo am scris ceva de genul asta:"Nu cishtiga mereu,ca sa simtsi ceea ce simte cel care-a pierdut."ai nu mai tsin eu mine dar cam asha ceva...Mi-e interesant cite ori atsi invatsat voi din pierderi?dar shi din cishtig?
...de cele mai multe ori inveti din ceea ce pierzi, pentru ca asa e firea oamenilor, imediat ce nu mai au ceva incep a intelege valoarea acelui lucru...si l-a mine s-a mai ivit aceasa situatie...dar m-a facut mai puternica si mai stapana pe ce am...
te simti bine cin urci dar nu uita ca poti si sa cazi trebuie sa fii pregatit...altfel o sa doara...
cind te ridici in sus nu ignora lumea din jur,caci cind vei cade jos te vei intilni cu ei
asta a fost un dialog,nu mai spun intre cine
-0-
Dar de fapt mereu esti in cistig...
nu e corect,mai shi pierd...
Trebuie sa stii ce sa faci cu ce ai castigat, sa nu cazi victima euforiei castigului, sa ai grija de ceea ce ai castigat.
De asemenea trebuie sa stii sa pierzi.
Sunt doua lucruri pe care unii le invata greu, iar altii niciodata.
Urmati exemplul Influenzzei: "... m-a facut mai puternica si mai stapana pe ce am..." Bravo.
viata este compusa dintr-o multime de probleme, nu trebuie sa despeam din cauza lor,deoaarece viata e una. Sunt oameni care nu vad sau nu aud, sau nu pot merge s.a.m.d. , dar spre deosebire de noi ei sunt mult mai optimisti in viata.
Acasa am un ciine, faptul cum se comporta el ar fi un exemplu pentru noi toti. Prima iarna din viata luia petrecut-o in casa la un loc cu noi. A venit primavara si a trecut cu traiul afara. Insa de cite ori avea ocazia sa patrunda in casa, nu o pierdea. Cind il alungam, trecea vreo 15 minute pina se deplasa un metru pentru a esi din casa, cel mai amuzan lucru era cind ajungea afara, se punea asa in usa, ca n-o puteam sa o inchid, mai pierdeam si aici vreo 5 min. Iar cind totusi usa se inchidea, el sare pe picioare si ridicind coada fugea mai departe de parca asa si-ar trebui. Asa ar trebui si noi sa procedam, cind dorim sa obtinem ceva - sa depunem tot efortul, iar daca nu s-a primit sa obtinem - sa ne cautam de treaba mai departe de parca am obtinut ce am vrut!!!
paradoxal, dar fara peirderi e imposibil de a avea cistiguri. Cel putin este imposibil de a te bucura de ele.
dar totul cu limita, nici chiar sa fii loser nu e bine:)
In final, conteaza cum stii sa inveti din toate experientele de viata.
-9-
Cind pierzi tot cistigi... sa zicem si asa..
Adica cunostinte?
Deci esti in cistig?
da cunoshtintse,dar shi invatsatura in sensul ca stii din ce cauza ai pierdut,adica cauza,shi shtii ce trebuie de facut adica scopul
in sensul asta da:)
Ah, iata cum... inca procesezi cu mai multe sensuri... inca nu ai restrins totul la unul singur, unul mare si cuprinzator a tuturor subsensurilor.....
da,dar totodata ramine nuantsa ca esti mai slab decit cel care a cishtigat,defat asta este motivare,dar shi afect in acelashi timp
-22-
Care nuanta? Tu analizeaza mai intii cine genereaza aceasta nuanta si chibzuieste bine, caci cel ce o genereaza acela si o dirijeaza... cel putin trebuie s-o dirijeze, capcana in care multi cad, inclusiv si tu spunind cele de mai sus..
Cine ti-a virit in cap ca esti mai slab daca "pierzi" precum spui tu..?! Pierde cel ce cistiga! Si invers, cistiga cel ce pierde....
eu nu vorbesc de mine,parca ma-m invatsat sa ierd,cred eu,dar capcana e capcana shi este pusa pt oamenii slabi
Oameni slabi nu exista... oameni fricosi insa...da!
din punct de vedere al increderii in sine exista.........fricoshi? de ce fricoshi?
pusesem cindva o tema Frica si teama, sau a fost doar ideea, nu mai tin minte...
bine ok,dar cind pierzi ce frica apare?
Esti slab cind ti-e frica sa pierzi, de exemplu...
Mai intii raspunde-mi un lucru: vezi vreo diferenta intre "un om slab" si "un om este slab".. ?
da!
nu ca glumeam,oameni slabi exista din punct de vedere al increderii in sine
-33-
Esti sigur ca-l va pierde?
cine poate fi moderator? si de ce atata vilva? se plateste?