Romanii dintre Nistru si Nipru cred ca sunt rusificati in proportie de 90%... dar totusi statul roman ar trebui sa manifeste mai mult inteers pentru ei!
Statul unic, sub orice nume, ci nu "roman", chiar "dacic, moldovean, vlah..." Sunt si acolo intrege sate care vorbesc limba dacica (romana), iar tinerii cam nu stiu bine limba...
Sever,chiar ca m-ai lasat cu gura cascata!Limba dacica?Tocmai de aia nu ne putem numi daci ptr ca vorbim o limba care provine din latina.
vlahorus?cum adica?esti original dar e imposibil!ori esti roman ori rus!
Teritoriul dintre Nistru si Bug se numea Transnistria si nu fisia de pamint de azi.
La modul in care sunt rusificati cei din RM,nici nu cred ca mai exista Roman,dincolo de Nistru,poate cu exceptia a ceea ce se numeste azi Transnistria.
Sever,daca ar fi asa cum spui tu,as fi primul care as sustine teoria asta.Din pacate nu e asa.Cunosc teoriile despre care ai spus,dar nu le cred.
Dacia a fost ultima provincie ocupata si numai ptr 160 ani.Imperiul Roman,la venirea lui Traian in Dacia se afla in apogeul dezvoltarii.Nu aveau dacii cum sa se impuna in fata romanilor.Din cite stiu eu Burebista a taiat viile,ptr ca se bea prea mult.Mai credibila e teoria ca in Dacia se vorbea deja latina ptr ca se facea comert cu Imperiul Roman.
Administrator@@_...Sever,daca ar fi asa cum spui tu,as fi primul care...
Eu nu bazez numai la teorii si chiar la cercetari foarte serioase.
Da, tu ca si multi altii stiu numai despre "Burebista-vie"... Pacat...
Stiai ca prima scriptura in Europa a fost gasita pe teritoriul Daciei? Stiai ca n-a fost batalie la sarmizegetusa cum era aratat pe columna Traianului? Stiai ca portile cetatii Sarmi erau nu mai inalte decat 1-1?5 metre? Ca fierul dacic nu se depune coroziei, ca bolovane de andezit de 40 tone au faso aduse din cartierul de peste 40 de km....... etc...Ce tu stii despre daci, romanule? Numai nume lui tatal tau Traian reiese cand spui nume "Dacia".... Rusine....
Se facea comert, si bogatiile Dacii au atras vedera Romei... Despre care civilizatia tu vorvesti? Dacii erau o populatie bogata si natiune foarte dezvoltata, ei nu aveau nevoie de "civilizatie romana".
Fara obide. Hai sa vorbim constructiv. Suntem un neam.
Fii linistit ca nu am motiva sa ma supar,mai ales ca sunt si din Romania care cred asta. Eu am incercat sa privesc lucrurile si logic si ti-am dat un raspuns referitor la asta la rubrica:"despre Romania".
Administrator@@_...Romanii dintre Nistru si Nipru cred ca sunt rusificati...
Romanii dintre Nistru si Nipru cred ca sunt rusificati in proportie de 90%... dar totusi statul roman ar trebui sa manifeste mai mult inteers pentru ei!
Noi, descendantii dacilor, munteni si moldoveni, trebuie sa aratam un interes, sa sprijinim limba, cultura si traditiile poprului nostru in Bucovina si Cetatea Alba, asta-n primu' rand.
sever...Noi, descendantii dacilor, munteni si moldoveni, trebuie...
Problema e ca in acele regiuni ponderea relativa a romanilor scada continuu, si cei care sunt acolo au fost rusificati si ucrainizati la un nivel atat de inalt ca ei au putina loialitate fata de Romania sau RM.
Administrator@@_...12 Problema e ca in acele regiuni ponderea relativa...
Nu! Tu nu stii cat de frumos acolo vorvesc dacica (romana/moldava) si atat de multi oameni, inclusiv si tinerii. Ei isi pastreaza cultura, traditiile, folclorul, obiceiurile etc. Ca si in timpul stapanirei turcilor sau rusilor aici noi nu am pierdut relatiile cu trecutul, stramosi, astfel si bucovineni si moldoveni din sudul au deja foc. Noi trebuie sa le sustinem, dar noi ne dezbatem cu fleac inauntru statului...
Cum ar trebui sa fie romania azi:
Avem deja atate mape in museum virtual. Cat despre moldovenii dintre Nistri si Nipru, orase moldovenesti de pe acolo- sa fie un articol aparte.
харта
Statul unic, sub orice nume, ci nu "roman", chiar "dacic, moldovean, vlah..."
Sunt si acolo intrege sate care vorbesc limba dacica (romana), iar tinerii cam nu stiu bine limba...
Sever,chiar ca m-ai lasat cu gura cascata!Limba dacica?Tocmai de aia nu ne putem numi daci ptr ca vorbim o limba care provine din latina.
vlahorus?cum adica?esti original dar e imposibil!ori esti roman ori rus!
Teritoriul dintre Nistru si Bug se numea Transnistria si nu fisia de pamint de azi.
La modul in care sunt rusificati cei din RM,nici nu cred ca mai exista Roman,dincolo de Nistru,poate cu exceptia a ceea ce se numeste azi Transnistria.
Se numec harti si nu "mape".
Sever,daca ar fi asa cum spui tu,as fi primul care as sustine teoria asta.Din pacate nu e asa.Cunosc teoriile despre care ai spus,dar nu le cred.
Dacia a fost ultima provincie ocupata si numai ptr 160 ani.Imperiul Roman,la venirea lui Traian in Dacia se afla in apogeul dezvoltarii.Nu aveau dacii cum sa se impuna in fata romanilor.Din cite stiu eu Burebista a taiat viile,ptr ca se bea prea mult.Mai credibila e teoria ca in Dacia se vorbea deja latina ptr ca se facea comert cu Imperiul Roman.
Fii linistit ca nu am motiva sa ma supar,mai ales ca sunt si din Romania care cred asta.
Eu am incercat sa privesc lucrurile si logic si ti-am dat un raspuns referitor la asta la rubrica:"despre Romania".
Noi, descendantii dacilor, munteni si moldoveni, trebuie sa aratam un interes, sa sprijinim limba, cultura si traditiile poprului nostru in Bucovina si Cetatea Alba, asta-n primu' rand.