812

Macaroane cu fasole alba

Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g Bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g macaroane, 30 g parmezan (cascaval). Se taie bacon-ul (sau slanina afumata) cubulete, se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri. Se spala verdeata, se scutura bine de apa si se taie marunt. Se incinge o lingura de ulei si se lasa slaninuta sa se rumeneasca la foc potrivit. Se adauga mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul iute, se inabusa putin si se adauga apoi verdeata, fasolea fiarta (sau din conserva) scursa si 300 ml apa. Se dau toate intr-un clocot, se sareaza usor si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa zece minute. Intre timp, se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, se dau putin prin uleiul ramas si se amesteca cu sosul de fasole. Se servesc cu parmezan sau cascaval ras. Macaroane cu pui si ardei
0