Trebuie oare sa studiem Filosofia in universitatsi?
My opinion este ca da ,,,ca adica cum sa avem studii universitare daca nu cunoastem sdudiile generale(FILOSOFIA, ECONOMIA,POLITOLOGIA)(subliniez ca obiectele nu sunt de baza) DAR sa nu fie Examene ci colocvii.
Vreau sa iti spun una eu am avut la filosofie colocviu deoarece sun la informatica ... dar celor ce sunt la economie ori contabiliate eu cred ar fi de dorit examen ..... defapt filosofia ar fi de dorit sa fie peste tot locul ceva de baza :/ nu stiu de ce dar mie mea placut, imi place la nebunie ....
indeobste sa citesti ceva filosofic iti va prindi bine ... la ce iti vei da seama mai tirziu .........
Filosofia este un obiect absolut necesar care formeaza un sistem in gandire, si eu asi fi pentru ca acest obiect sa fie predat macar si la constructii
да еу пацании ам авут икзамен
Mr.Criticus daca-mi spui ce tsi-o placut?
eh.. iaka eu cand am invatzat la USM am dat colocviu la filosofie cu 30 lei..... :)) si ni`o pus nota 7.. cu toate ca nu stiam nish pe 5 :)
0// fara sa citesc ce au spus altii: NU
11//
Profa de Filosofie din USM ne-a definit filosofia ca:
"Filosofia - stiintsa despre nimic."
Sa adug ceva ? :)
Am facut si eu filosofie la USM. Eu asi spune ca asta este o stiinta care studiaza sistemele si conceptele globale. Asi spune ca asta este un fel de UML al tuturor stiintelor. Noi operam cu unele dintre aceste concepte uneori fara sa ne dam seama ca am studiat asta le filosofie. Anumite parti ale filosofiei au migrat si in alte stiinte si noi le-am luat poate din acestea din urma fara sa stim de unde au ajuns ele acolo. Cele mai elocvente exemple sunt Matematica, logica, Fizica.
Ne intrebam, de ce noi utilizam aceste concepte, uneori in situatii destul de banale, fara sa banuim ca am imprumutat asta din filosofie? Raspunsul este destul de simplu. Aceste concepte au schimbat modul nostru de gandire, fara noi sa ne dam seama de asta. Gandirea a devenit mai sistematica. Avem posibilitatea de a gandi nu in fiecare detalii ci operam cu concepte(black boxes).
14// Da ginduri proprii ai?! Nu citate ...
13// "Imprumuturile" acestea de fapt le fac si oamenii care nu au studiat asa obiect ca "Filosofia". Fiecare persoana isi are propria filosofie.
Filosofia este un rudiment al stiintei ... Cindva ea avea in componenta matematica, fizica ... s.a.... Dar ce sens mai este in ea acum ?!
De fapt ... nu am nimic impotriva, daca obiectul ar fi fost optional :)
16// Eu nu am afirmat ca asa obiect ca "Fizica" nu trebuie de studiat.
>>Filosofia fiecaruia tine strict de experienta de zi cu zi.
Adica eu zi de zi ma intilnesc cu probleme existentiale si asta ma face sa cuget asupra lor ?! :)))))))))))))))) Fii serios mr. Caliogstro :)
18// Posibil ca noi la USM am studiat huinea da nu filozofie. Cel putin eu nu am aceleasi impresii despre acest obiect. :)
//*.* Da la mine-a fost zashibets, profesorul foarte talentat, cu o memorie de nota 10. In torent (200 de patsani shi divcionshi) daca nu venea cineva apoi la seminare tsinea minte shi spunea. Asha aici a trebuit sa invats
eu filosofie tot la USM am facut
22// :)
22// Si te consideri mare expert ?! :D
26// Esti cel mai destept, frumos si modest om din Chisinau :))))))))) LOL
stiu
mda...
mda...
>> IN DISCUTII SE NASTE ADEVARUL!
Si nu doar unul ... ci multe ... multe adevaruri :)
0// Da, ar trebui, Filosofia te pune pe ginduri, da ginditul e bun la univer. Si da, sa nu avem examene, c colocvium (automat de dorit)
36// Hmm ... Este prea la general pentru un anti-filozof precum ma consider.
Pina acum am vazut prea multe cazuri care demonstreaza ceva complet opus.
Pur si simplu nu-mi pare adevarat(?!) ca ca adevarul se naste in discutie.
Mai degraba cei mai puternici psihologic ii conving pe cei mai slab psihologic de ceva. Desigur nu e vorba doar de asta ... dar si de argumentare (ce dovezi aduci in discutie).
Oricum, ca sa afle ADEVARUL e nevoie sa ai TOATA informatia din UNIVERS (ce tare este spus), dar si atunci, vom ajunge la paradoxul cu multimea de multimi.
Ceia ce numesti tu adevar, este o frintura dintr-un tablou imens.
Tu vezi la acesta bucatica printr-o crapatura in perete si zici ca acolo este desenat un cal, altcineva care priveste printr-o gaura mai larga zice ca acolo este desenat un cal cu aripi. Si argumentul sau este serios, crapatura este mai larga !
Dar uite ca a treia persoana vede o bucata si mai larga si spune ca acolo este desenat o capra si un vultur (stupid exempu, sorry, dar nu-s bun la literatura) ... si care-i adevarul ?!
Crezi ca al treilea l-a spus ?!
Dar care este garantia ca priveau la aceleasi fragemente din pictura ?! :)
peste hotare filosofie ynvata doar ceia care se acseaza pe filosofie
da doar noi sunte mai destepti nu ....
cineva ma contrazice ?
40// Nu trebuie !
42// 10 filozofi nu bat un culturist :)
Victorian, ai sustinut multe examene la Filosofie?
Eu nu privesc viata ca pe un examen, eu nu-s chiar filozof ca voi...
10 kulturisti nu au minte kyt un filosof
46// Nu mintea conteaza ... ci prezetsa la anumite blocuri.
Majoritatea oamenilor nu duc lipsa de intelegenta ... ci duc lipsa de caracter. Nu vor sa riste si nu au de loc intiativa.
Asa ca 10 kulturishti tot timpul se vor catsara in sus, in timp ce filozofii gindesc daca trebuie sau nu asta de facut.
Noutate: PlastiK o pravalit examu' de filozofie (cu toate ca o raspuns pe vreo 6). Condoleantele noastre (minuta molchania), suntem alaturi de tine in aceste momente dificile ale vietii, cind pierzi ceva drag... , adica timp ca sa inveti pentru restanta...
saracu
Da, trist, ei gata minuta molchaniia o trecut, tak despre shi noi...?