Pintru Spider
Zaragoza-Rea-l kum am mai zis punetzi mult shi ghini pi nicia la bookmakerservice shi rupetzi kantora iasta di tat,shi pe Pardubitze pi 1,5 punetzi shi mai mult shi o sa vedetzi ce navar pizdos o sa shiba mine,ki o sa gudim ku tatzii multa vreme ,da si nu uitatzi ki trebu si va delitzi ku asheala kare da asha prognozuri pizdoase,da spider aista ii needukat di tat daci el asha graeshte urit ku mini,eu kind pun pun din timp shi nu shed pi la ferestre la kantori,da acei 2 lei ii do pizdi prosto nu-i seroios pintru o kantori kare traeshte in anull 2003 si prineasci pi hirtie ka in anu 1903.Esti raznitzi di ani oari nu esti,da koefitzientili is naglo ridicati pintru reclami ,kind dai si pui o sumi mai mari ,hop,nu si poati ,vrei puni pi alt koefitzient kari ii mai mititel dekit prin orash.Iaca shi povestea toata ,vii la Bookmakerservice si vrei si pui pe un jiok la un koefitzient kind kolo, pizdetz ,nu mai primim,shi este de facut, hai la marshutca ,sau cel mai des la taxi ,sa dovedeshti in alta parte sa pui,ki trebu de pus numaidecit ,cum altfel,iaca di unde si e oceri pi la alte kantori da la Bookmakerservice nu-i nishodata oceri. Shi nakonetz pintru Spider Valencia-Celta huioznaiu,nu ti baga la jiocu ista ,da taki ti maninki in kur puni pi x2 sau kiar p.2 da putzin ashe ka pintru kuru tau.Paka!Aista o fost Ghinifashighiniajiunji
Jorjel spune cine te-a batut si-i facem noi traume :)))
Nu shtiu, eu fac arte martsiale shi inca n-am avut traume... ciudat!
De fapt, vorbind serios, cred ca AM se practica anume pentru a evita traumele, asta nu-i sport de performantsa ca la juma de viatsa sa ramai fara genunchi sau fara inca ceva! iar daca ai de gand sa te solicitsi bine de tot atunci trebuie doar sa te incalzeshti bine si sa fii atent.
povestiti: ce traume a avut fiecare?
EU am avut doar rupturi de ligamente, trauma la clavicula, o coasta rupta, la genunchi meniscul, fara sa-l rup, doar m-a durut un an, ma doare des la incheietura mainii dreapte, se pare ca e cronic.
In rest nicio mina sau picior rupt :)
da cind te trage curentul la spate, e mai grav decit o trauma. nu puteam misca piciorul drept cind mergeam. cu stingul paseam iar cel drept il tragem cu toat corpul. foarte dureros.
iAR CEA MAI BUNA PAZA: ESTE O BUNA INCALZIRE DE INAINTE DE ANTRENAMENT. IMI PLACE CIND PROFANII ZIC: DAPI II CALD AFARA! :)
daca te traumezi: in primele 24 ore la rece, apoi la cald trebuie de tinut.
da.. incalzirea este un element destul de important! daca nu greshesc traume poat aparea chiar daca nu te-ai incalzit klumea (de exemplu sa intinzi un mushki), fara impact sau interctiune din exterior.
Arnold Schwarzenegger zicea ca e mult mai bine un sfert de ora de incalzire decat doua ore de exercitii fara incalzire
Referitor la traume avute, eu am avut o coasta rupta cand mergeam pe skate-board, mi-a intrat sania cu coltul in barba, si odata m-a muscat un caine, si am avut o trauma faciala serioasa, ce e drept deja nu se mai vede. Am nimerit intr-un accident si am avut ruptura a cartilagiului dintre gamba si tars. Si am mai avut o intindere foarte serioasa de muschi cu rupere partiala a unui tendon din cauza ca dansam si faceam spagaturi(fara a fi incalzit in prealabil). De atunci eu nu mai pot face spagat. Deja 15 ani.
Ce am vrut eu sa spun. Toate traumele care le-am avut au fost nu in timpul antrenamentelor, sparingurilor sau intrecerilor. Acum judecati singuri unde esti mai ferit de traume. In timpul antrenamentelor s-a intamplat sa am nasadituri, lovituri din cauza caderilor. Chiar si foarte dureroase. Insa nu prea puternice.
Уг фь фмге сщьщеышу сукуикфдф