Monica Babuc, primul comentariu după anunțarea rezultatelor alegerilor: „Eu nu renunț”
După înfrângerea pe care a suportat-o în circumscripția pe care a candidat la alegerile parlamentare, democrata Monica Babuc a scris pe pagina sa de Facebook că este mândră de echipa din care face parte și că nu va renunța la faptele bune. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a postat o fotografie făcută alături de mama sa, în curtea casei părintești.
„Eu am MAMA! Și în grădina MAMEI au înflorit ghioceii. Și primăvara va veni! Eu îmi iubesc țara, oamenii ei și sunt mândră să fac parte dintr-o echipă politică, care mi-a fost alături mereu. „Adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis”, scria Radu Gir. Iar eu NU RENUNȚ!”, a scris Babuc.
Totodată, ministra a făcut un apel către persoanele care îi comentează înfrângerea:
„Apelez la cei care se întrec în a mă înjura, a-mi schimonosi numele și a jubila victoria contracandidatului meu pe circumscripția 22 , umilindu-mă, să nu se straduie degeaba. NU CONSUM RĂUTATE, MINCIUNI și BĂDĂRĂNIE! Le ignor!! Toate bune oamenilor buni! ”, a conchis ministra.
Monica Babuc a cedat în fața lui Liviu Vovc pe c.22, Ialoveni, iar diferența a fost de peste 2.000 de voturi. Se pare că democratei i-a jucat festa punerea pe rută a troleibuzelor la Ialoveni care au fost o sabie cu două tăișuri. Deși au fost promovate ca o reformă mult-așteptată, troleibuzele au devenit „inamicul nr 1” al șoferilor de microbuz din localitate, care au declanșat o adevărată luptă contra transportuluin electric, iar pasagerii au fost cei care au avut de suferit.