1245

Ce mâncăm dimineața. Alimente permise și alimente interzise

Ce să mănânci dimineața este întrebarea pe care o au mulți dintre noi. Un mic dejun sănătos, dar și sățios este un obiectiv pe care ni-l propunem cu toții, însă poate nu suntem mereu atenți la fiecare aliment.

Cartofii sunt recomandați pentru că: 

- amidonul din cartofi scade colesterolul.

Roșiile pot fi și ele consumate dimineața deoarece:

- îmbunătățesc digestia;

- consumate la micul dejun, roșiile accelerează metabolismul.

Ciocolata neagră

- ciocolata neagră conține antioxidanți care te mențin tânăr mai mult timp și care reduc riscul de boli de inimă.

Merele

- merele conțin pectină, care ajută la scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.

Nu este recomandat dimineața să consumi iaurt sau portocale.

Iaurt

- nu este indicat pe stomacul gol, deoarece crește aciditatea;

Portocale

- portocalele consumate pe stomacul gol pot irita stomacul și pot provoca gastrită.

Pentru prânz se pot consuma nuci, orez, carne sau banane

Nuci

- nucile scad riscul de tensiune arterială și păstrează inima sănătoasă

Orez

- orezul este bogat în carbohidrați

- îți dă energie pentru întreaga zi

Carne

- carnea este o sursă bogată de fier, reduce oboseala și vulnerabilitatea la boli

Banane

- întăresc sistemul imunitar

- îmbunătățesc aspectul pielii

Seara organismul tolerează mai bine iaurtul și nu foarte bine carnea, bananele, nucile, merele și roșiile, precum și cartofii.

Iaurt 

- iaurtul ajută digestia

- potolește pofta de 'a ronțăi' ceva înainte de culcare

Carne

- carnea se digeră în 4-6 ore

- poate afecta sistemul digestiv

Banane

- bananele pot afecta în mod negativ digestia

Orezul

- dacă îl consumi la cină, orezul îngrașă

Nuci

- nucile sunt bogate în calorii și grăsimi și pot duce la creșteri în greutate

Mere

- pectina este greu de digerat seara

- merele cresc aciditatea stomacului

Roșii

- pectina și acidul oxalic pot determina balonare

unimedia.info

0