549

Sute de oferte, expuse la târgul locurilor de muncă organizat la Orhei

Întreprinderile constructoare de maşini, din industria uşoară şi de panificare, fabricile de prelucrare a legumelor şi fructelor au expus sute de oferte de muncă la un târg tematic, desfăşurat la Orhei. Angajatorii au fost, în special, în aşteptarea tinerilor specialişti.

La târgul locurilor de muncă de la Orhei tinerii au putut să discute direct cu potenţialii angajatori. În plus, au primit multe materiale informative, care să le fie de ajutor în găsirea jobului dorit.

„Am venit târg în căutarea unui loc de lucru. Am luat diferite anunţuri şi sper să-mi găsesc un loc potrivit. Sunt în căutarea unui post de muncă în calitate de operator. Pentru a rămâne la patrie, lângă familie şi lângă toţi cei dragi”, au spus vizitatorii.

„Avem nevoie de tineri specialişti, de cadre pregătite în domeniu, de multe persoane responsabile şi dornice să muncească. S-au apropiat astăzi vreo 15 persoane, dintre care am selectat vreo cinic pentru interviu”, a menționat Elena Cupcea, angajatoare.  

„Se caută specialişti calificaţi în diferite domenii, cum ar fi construcţia maşinilor, cusătorie, industrie uşoară şi de panificare, la fabrica de prelucrare a legumelor şi fructelor”, a punctat șeful Agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, Viorel Timuș.

Târgul locurilor de muncă pentru tineret din raionul Orhei a fost organizat de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă şi a devenit o tradiţie în acest oraş. În acest an au fost prezentate peste 400 de oferte de muncă.

hotnews.md

0