901

Proprietara unicului restaurant moldovenesc din Tokyo a dezvăluit care e felul de mâncare cel mai des comandat de japonezi

noroc1
Diana Kurata, proprietara primului și unicului restaurant moldovenesc – sub denumirea „Noroc”, în capitala Japoniei, Tokyo – deschis aproape acum 3 ani, a dezvăluit care e felul de mâncare cel mai des comandat de clienți.

Într-un interviu acordat portalului Provincial.md, proprietara „Noroc”-ului a spus că primul loc la comenzi îl ocupă sarmalele în foi de viță de vie.

„Însă, din păcate, nu sunt mereu în meniu, pentru că frunzele de vie mi se aduc din Moldova. Apoi, în topul preferințelor este tocana de porc cu mămăliguță și tocană de vinete, colțunași cu brânză și mărar și, desigur, zeama cu borș acru din Moldova”, a declarat ea.

noroc2

Diana Kurata a mai spus că japonezilor le plac bucatele moldovenești, pregătite la restaurant. „Japonezii spun că le place bucătăria noastră, așa cum o pregătesc eu – ei spun că e după gustul lor, dar nu e exact ca la bunica mea. Le plac bucatele, dar când mai servesc și vinuri moldovenești – sunt de-a dreptul impresionați”, a menționat moldoveanca.

provincial.md

0