O moldoveanca are peste 115 mii de urmaritori pe Instagram. Vezi cum arata tanara
Femeile din intreaga lume se lupta cu kilogramele in plus, iar tanara de la noi este cea care le inspira si motiveaza zi de zi.
Kristina Saniel este din Chisinau, are 32 de ani, este casatorita si locuieste pe Coasta de Azur, intre Monaco si Nice. Cei de la revista britanica, Daylistar.co.uk au ramas impresionati de transformarea prin care a trecut, care starnesc admiratia femeilor din intreaga lume. Ei au contactat-o pentru a-i afla povestea, motivele si de unde capata forta pentru a-si mentine.
Contactata de perfecte.md, tanara ne-a relatat cum a reusit sa treaca printr-o transformare, de una singura, fara ajutorul unui antrenor.
Kristina Saniel: "Imposibilul devine posibil in momentul cand doresti ceva cu adevarat. Asa s-a intamplat si in cazul meu cand mi-am dat seama ca nu ma mai plac cand ma uit in oglinda. Nu am avut niciodata probleme cu kilogramele in plus, tot timpul am fost slabuta cu un corp atletic, semanand tatalui meu, care are un corp sportiv fara un gram de grasime, am crezut ca mereu asa va fi, dar din pacate nu a fost sa fie.
Am inceput sa ma ingras in 2011 la varsta de 27 ani, pana atunci nu am stiut ce inseamna grasimea pe burta. Din 2011 pana in 2015 am avut 100 de abonamente la sala, la care mergeam o saptamana si abandonam, deci la un moment dat, am lasat totul balta, cica sportul nu e pentru mine. Sotului ii placea asa cumeram, cu un pic de burtica, cu picioarele si mainele mai rotunjoare, cu fata ca o gogoasa. In schimb eu nu ma vedeam nici frumosa, nici atragatoare, dar nici nu faceam nimic, dadeam prioritate une vieti sedentare si unei alimentatii de care cand imi amintesc, mi se face rau."
Perfecte: Care a fost momentul in care ai decis ca trebuie neaparat sa faci ceva?
Kristina: "Era aprilie 2015 cand trecusem pe la mama sa o vad, vorbind asa cu ea, imi spune : "Draga mamei, tu trebuie sa slabesti numaidecat ". Deci nimic nu a putut sa ma motiveze mai mult, decat aceasta fraza. Dupa ce am iesit de la ea, m-am dus direct acasa si m-am apucat de cautat un program sportiv pe care as putea sa-l urmez fara sa-l abandonez, pentru nu stiu a cata oara.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, am inceput in aceeasi zi sa caut mai multe informatii, am vazut schimbarile radicale ale altor fete si am decis ca a doua zi o sa incep si eu. Era interesant ca puteam sa fac totul acasa fara sa merg la sala."
Perfecte: Cum te-ai alimentat in acesta perioada?
"Impreuna cu programul sportiv mi-am cumparat si un ghid cu alimentatia corecta. Sportul e important, dar alimentatia e primordiala! Nu pot sa redau cat de greu mi-a fost de la inceput, am trecut de la o viata sedentara la o viata activa si de la o alimentatie care includea pizza, Coca Cola si McDonald's la una sanatoasa unde fructele, legumele si cerealele dominau."
Perfecte: Ce program sportiv ai urmat?
"Nu am iubit si nici in prezent nu iubesc sala de sport. Sunt de parere si pot confirma ca daca vrei sa faci o schimbare a corpului, atunci nu e necesar sa stai la sala de dimineata pana seara, dar iti ajunge un covoras, doua greutati, o coarda de sarit si motivatie. Zis si facut, a doua zi m-am apucat de treaba, ma asteptau primele 12 saptamani de antrenament.
Cand faceam exercitiile plangeam, nu reuseam. Era infernul. Am vrut sa renunt si de aceasta data, in schimb sotul meu stiind ca vreau tare sa fac o schimbare m-a incurajat, m-a motivat si m-a ajutat. Primele 4 saptamani au fost infernale!
Am inceput sa vad primele rezultate si eram atat de fericita, lumea la fel vedea si se mira, asta ma motiva sa merg mai departe si sa demonstrez ca pot mai mult. De pe zi pe zi imi era tot mai usor, placerea crestea in ceea ce fac si rezultatele cresteau si ele.
Planul programului consta din 3 zile pe saptamana de exercitii si 2 zile cardio, alergatul in cazul meu, la care am mai adaugat de la mine sambata o sesiune de alergat. Daca la inceput nu reuseam sa fug nici 2 km, ba chiar detestam, astazi este pasiunea si relaxarea mea."
Perfecte: Ce sfat le dai femeilor care doresc sa-ti urmeze exemplul?
Peste o luna implinesc 33 ani si vreau sa incurajez toate femeile si sa le spun ca varsta e doar o cifra si ca nu-i niciodata tarziu sa incepi ceva. Lasati toate scuzele deoparte!
Eu sunt o femeie obisnuita. Am si eu serviciu, casa, familie, fac si eu curat, spal, calc , gatesc ca si oricare dintre noi, dar o ora sa o dedic sportului gasesc oricand, fie la 6 dimineata sau chiar la 9 seara, dupa 10 ore de lucru sau inaintea lui. Motivatia vine, pleaca si iarasi revine!
Important este sa o regasesti mereu!"
Dupa doi ani si 4 luni, astazi pot sa spun ca am gasit un echilibru, stiu sa ma alimentez corect fara sa ma privez de nimic, sa am o viata activa fara sa dorm in sala de sport si cel mai important ca ma simt bine in corpul meu. Astazi motivez si ajut peste 115.000 de femei din toata lumea, o fac gratuit si cu cea mai mare placere."