De astăzi, ministrul Șalaru ar putea deveni șomer
Președintele Igor Dodon a declarat aseară, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la PRO TV, că de marți, 27 decembrie, Anatol Șalaru „nu va mai fi ministru”. Totodată, Dodon a spus că „încurajează inițiativa liderului PL, Mihai Ghimpu, și va semna multe alte decrete ale miniștrilor”.
„Chiar îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru inițiativă, de mâine (marți, 27 decembrie – n.r.) Șalaru nu va mai fi ministru. Eu am să dau aviz pozitiv la inițiativa lui Ghimpu și am să semnez acest decret dacă va veni cu această solicitare”, a declarat Igor Dodon, potrivit Agora.
De asemenea, potrivit șefului statului, „mai sunt miniștri care trebuie demiși, de exemplu Iurie Chirinciuc de la Ministerul Drumurilor, precum și Corina Fusu de la Ministerul Educației”.
Odată cu învestirea lui Dodon la funcția de președinte „sunt mai multe persoane care vor fi demise. Dar aici am să văd cu cine încep mai întâi”. Acesta l-a îndemnat pe Mihai Ghimpu să mai vină cu propuneri de demitere a miniștrilor liberali, deoarece „sunt probleme” la acest capitol”.
Fiind întrebat dacă va accepta candidatura lui Valeriu Munteanu, președintele a spus că „voi examina cu atenție candidatura”.
Totodată, Dodon a precizat că „Am să văd cu ce încep, cu cetățenia moldovească a lui Băsescu sau cu demiterea lui Șalaru”.