Dezvăluiri incendiare! Iată ce i-a propus Anatol Șalaru șefei de la ”Apă-Canal”
Directorul SA „Apă-Canal”, Veronica Herţa a dezvăluit, în exclusivitate pentru TRIBUNA, detalii de la ședința Biroului Politic al Partidului Liberal cînd i-a fost retrasă susținerea ministrului Apărării, Anatol Șalaru.
Veronica Herța a declarat că, inițial, Biroul politic a discutat despre ordinea de zi care va fi la Consiliul Politic, programat pentru data de 17 noiembrie.
„Președinte PL, Mihai Ghimpu a enunțat ordinea de zi propusă – erau patru întrebări. După care a urmat întrebarea dacă mai sunt și alte propuneri sau nu la ordinea de zi pentru Consiliu. Nu au parvenit propuneri de la cei prezenți. Respectiv, s-a trecut la discuţia despre situația din jurul PL. Am fost întrebați fiecare în parte, dacă am fost sau nu contactați de cineva, inclusiv de dl. Șalaru pentru a fi atrași în afara partidului. Au fost trei persoane care au confirmat faptul că cu ei s-a discutat la acest subiect, printre care și eu. Bine, cu două dintre acestea s-a discutat direct, iar cu o persoană prin intermediul cuiva”, a explicat ea.
Totodată, Veronica Herța a menționat că a fost sunată de Anatol Șalaru chiar la întoarcerea dintr-o deplasare de serviciu. „Chiar din Aeroport am mers la întîlnire, dat fiind faptul că Dlui a insistat că e ceva important. Au fost mai multe discuții, printre care și gîndul ca să fie convocat congresul și să fie schimbată conducerea. Eu atunci nu știam sigur ce scrie în statul PL despre convocarea Congresului, dar am întrebat: Cum se procedează dacă Consiliul nu va vota pentru convocarea Congresului, care este procedura? Dlui deja era documentat şi mi-a spus că e vorba de cererea a 50% din consiliile teritoriale. Oricum subiectul privind convocarea Congresului este discutat la Birou, indiferent de la cine vine cererea. Acum, în momentul în care dl Ghimpu a întrebat dacă avem propuneri la ordinea de zi a Consiliului, nu a fost enunțată o asemenea propunere. Nu știu cum urma să se decidă, fiindcă e nestatutar includerea pe ordinea de zi a Consiliului, fără să treacă prin Birou. Este Biroul, apoi Consiliul, apoi Congresul”, a precizat șefa de la „Apă Canal”.
Veronica Herța a mai povestit că, atunci cînd a fost întrebată de Mihai Ghimpu, a spus ceea ce o deranja cel mai mult. „Am spus că, Dl Șalaru mi-a zis luna exactă cînd urmează să fie inițiate dosare asupra celor care lucrăm în Primărie. Deoarece, deja de către unii, Primarul General este privit ca neavînd șanse. Și atunci am întrebat: Cine sunt acei care inițiază această procedură? Dl Șalaru nu mi-a răspuns. Acest lucru l-am spus și la Biroul politic. Nu cred că e corect ca, atunci cînd știi ceva, să nu vii și să spui tranșat Președintelui sau Primarului că iată se aude ce urmează să fie”, a adăugat Herța.
În același context, referindu-se la decizia de a-i retrage susţinerea lui Anatol Șalaru, Veronica Herța a afirmat că a fost o decizie corectă. „Eu cred că în spatele acestei aluri pozitive a lui Șalaru stau oameni care au lucrat și lucrează asupra imaginii. Eu cred că a fost o decizie bună, dar o decizie care la moment, l-a făcut pe dl Șalaru drept jertfă, iar la noi oamenii iubesc jertfele. Fiind prim-vicepreşedinte al PL, Anatol Şalaru cunoscînd careva scenarii, nu a discutat nici cu Preşedintele PL, nici Primarul General, nu-mi pare corect cînd nu se discută bărbătește, față în față. Citatul care l-am găsit la Nicolae Iorga, cel mai bine descrie situația: Păzește-te de prietenia dușmanului și de dușmănia prietenului”, a conchis Herța.
tribuna.md