Bianca Dragusanu si-a machiat fetita de doua luni (Foto)
Bianca Dragusanu si-a machiat fetita de doua luni. Este un gest aspru criticat de dermatologi in conditiile in care produsele cosmetice ii pot genera micutei alergii puternice, pentru intreaga viata.
Bianca Dragusanu si-a machiat fetita de doua luni. Gestul este considerat de dermatologi extrem de periculos pentru sanatatea copilului, in conditiile in care acesta nu are sistemul imunitar inca puternic, iar produsele cosmetice nu ar face altceva decat sa ii provoace alergii puternice, ce pot dura intreaga viata.
“Am facut-o samurai, i-am machiat nasucul si i-am facut sprancenele. M-a certat mama, dar eu vreau sa ma joc cu ea”, s-a laudat Dragusanu.
La auzul acestor vorbe, medicul dermatolog a sarit ca ars: “Copilul nu are sistemul imunitar dezvoltat si poate sa faca alergii. Pielea fetitei nu este matura, iar fardurile nu sunt naturale. Mai mult decat atat, de la particulele de talc si siliciu, copilul este in pericol sa faca alergii respiratorii. Eu nu recomand sub nicio forma asa ceva, nici ca medic, nici ca mama. Si cand speli copilul trebuie sa fii foarte atent, sa folosesti doar sapunuri naturale, fara conservanti”.