Noi detalii întunecate din trecutul "Avocatei Diavolului". Mărturiile unei victime
O femeie din Capitală susţine că a fost deposedată de apartament de către membrii unei grupări criminale, din care făcea parte avocata Ana Ursachi şi soţul acesteia, Ruslan Moiseev.
Ea povesteşte că aceste persoane le dădeau oamenilor bani pe împrumut cu procente, iar la scurt timp veneau în casa lor, îi maltratau şi le luau bunurile sau chiar imobilul. Numărul victimelor se ridică la câteva zeci de oameni.
Acum 19 ani, Natalia Cemortan a vrut să-și deschidă o afacere. Femeia avea nevioe de 4.000 de dolari, pentru a cumpăra haine din Turcia, pe care ulterior să le vândă în pieţele din ţara noastră. Pentru că era mamă singuratică și nimeni nu o ajuta, femeia a apelat la persoane necunoscute pentru a împrumuta banii. Natalia povesteşte că a găsit un anunţ în ziar, din care a aflat că poate obţine suma dorită, achitând 10 procente lunar. Persoanele care s-au oferit să-i împrumute banii, i-au cerut în schimb să le lase în gaj apartamentul. Victima susţine că a scris imobilul pe numele lui Fiodor Trișin, bărbatul care i-a împrumutat banii.
"Peste jumătate de an, mi-au venit acasă nouă bandiți. Printre ei era și Moiseev. Au sunat la ușă, au dărâmat-o și au dat buzna în casă. L-au lovit pe fiul meu, iar mama a ajuns la spital cu infarct", a mărturisit Natalia.
Femeia spune că a restituit banii așa cum convenise, doar că infractorii nu i-au mai întors casa. Chiar dacă Natalia locuieşte în acel apartament,imobilul îi aparţine oficial lui Fiodor Trişin. Acesta ar fi fugit în Federaţia Rusă, iar acum este dat în căutare. Natalia se teme că în orice moment bărbatul poate reveni şi să o dea afară din casă. Împreună cu alte victime, ea încearcă să-și facă dreptate:
"Acum suntem șapte victime. Am angajat un avocat și am fost în toate comisariatele de poliție. Dosarul meu a dispărut. Trișin avea cunoscuți peste tot, la Procuratură, judecătorii și câștiga procesele peste tot."
Natalia mai spune că din gruparea criminală, care a lăsat-o fără casă, făcea parte şi o femeie. A recunoscut-o la televizor, când privea știrile. Este vorba despre avocata Ana Ursachi.
"Sunt legați cu aceeași bandă. Ana Ursachi și soțul ei. Au venit la mine cu o mașină și au încercat să mă convingă timp de o lună să le dau apartamentul, iar ei să-mi dea banii", a adăugat victima.
Potrivit femeii, din cauza acestei grupări au avut de suferit aproape 70 de persoane, în mare parte oameni din familii sărace, pensionari sau persoane cu dizabilităţi.
Amintim că Ana Ursachi este cercetată penal pentru omor și ar putea fi anunţată în urmărire internaţională, dacă nu se va prezenta la Procuratura Generală.
Totodată, procurorul Dumitru Ştefârţă a confirmat, cu referire la datele Poliţiei de Frontieră, că avocata a părăsit ţara.
Luni, mai multe persoane au protestat la sediul Procuraturii Generale, cerând ca Ana Ursachi să fie arestată pentru crimele comise. Iar la sfârșitul săptămânii trecute, pe ușile de la blocul de locuit al Anei Ursachi au fost plasate afișe pe care scria că aici trăiește ucigașa Ana Ursachi. În ultimul timp, Ursachi i-a apărat în instanţă pe Andrei Năstase, Renato Usatîi, Veaceslav Platon, Alexandr Petkov şi Grigori Petrenco.
publika.md