11938

Imagini infioratoare in apropierea comunei Bacioi. Ce a descoperit un sofer (Video)

bacioi, iepuri
Imagini infioratoare pe un camp din apropierea comunei Bacioi. Mai multi iepuri de casa in agonie, iar unii fara suflare au fost surprinsi pe marginea drumului. Animalele au fost observate intamplator de un sofer care a stationat.

Animalele au fost gasite pe acest camp in apropiere de un lan de vita de vie.

Vladimir DILION, SOFER: “In locul acesta am observat un iepure care am crezut ca a fost lovit de o masina, dar ulterior am vazut ca nu este lovit dar avea semne  de boala cu ochii umflati lipiti”. 

Soferul spune ca a ramas socat de cele vazute.

Vladimir DILION, SOFER: “Cel mai neplacut ca am sunat la ministere si nimeni nu a avut nici o reactie mai mult linia verde de la Ministerul Sanatatii mi s-a spus ca nu exista asa  telefon”.

Oamenii care vand pepeni verzi pe marginea drumului spun ca nu au observat ca cineva sa fi adus animale pe cimp.

“Nu am vazut”

Localnicii din Bacioi afirma ca nu au auzit nimic despre iepurii morti sau in agonie de pe campul din preajma.

“Este foarte rau trebuie de ingropat ca poate fi o epidemie”.“Le este jale sa le taie si le dau la cainii vagaboinzi sa-i manince”.“De mult vin cu sacii le este in drum si arunca sacii”.

Potrivit celor de la Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor in orice localitate ar trebui sa existe o gunoiste unde animalele care pier sa fie ingropate.

Vsevolod STAMATI, DIRECTOR GENERAL ADJUNCT, ANSA: “ Este mixomatoza, iar cei care cresc iepurine trebuie sa le vacineze. Persoanele care au lasat animalele in stare de agonie nu au un respect fata de animalele si sunt lipsiti de cultura sanitara”. 

Primarul din Bacioi spune ca deocamdata nu a fost sesizat despre asemenea cazuri, iar in localitate nu sunt gospodari care ar avea vreo ferma de ieprui. Nu am reusit sa aflam de la politie daca exista vreo sanctiune in cazul in care animale bolnave sau moarte sunt aruncate la intamplare.

protv.md

2