5945

Ilan Shor: Am crezut în sinceritatea lui Filat, dar m-a mințit

sor, bem
„Am fost mințit de Vlad Filat. Am crezut că intențiile lui în raport cu BEM au fost sincere”. Declarația aparține fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii Ilan Shor. Acesta a recunoscut că a luat banii care i-ar fi transmis ex-premierului i-a luat din BEM.

„Toate documentele care le-am transmis confirmă cuvintele mele. De asemenea am prezentat documente care arată cine a fost beneficiarul final al acestor sume. Acestea sunt acum verificate de procurori. Sper că vor face o apreciere obiectivă. Suma de 250 de milioane de dolari i-a fost transmisă dlui Filat urmare a constrângerilor și implicare directă și presiune asupra businessului meu prin intermediul instituțiilor de stat care i se subordonau”, a subliniat Ilan Shor.

În discursul său actualul primar de Orhei a menționat și numele cumnatului lui Vlad Filat - Ion Rusu.

„Imediat după ce am ajuns în frunte BEM asupra mea au început presiunile din partea lui Filat și cei din anturajul său care m-au obligat ca anumite companii ale mele să ofere credite iar banii să fie transferați companiilor controlate de Vlad Filat și Ion Rusu”, a declarat Shor.

În cadrul conferinței, Shor a prezentat și o schema cum au circulat banii de pe un cont pe altul.

agora.md

4