718

Un ambasador vrea capul lui Șalaru: „Ministrul trebuia demis obligatoriu”

demitere, ambasador
Ambasadorul R. Moldova în Austria, Andrei Popov, care a anunțat recent că se retrage din serviciul diplomatic și din Partidul Democrat, cunoscut pentru viziunile sale moldoveniste, susține că ministrul Apărării, liberalul Anatol Șalaru, trebuia demis în Parlament, atunci când a fost dezbătută moțiunea simplă împotriva acestuia.

Popov se arată deranjat în special de declarațiile ministrului referitoare la faptul că R. Moldova s-ar afla „într-un război cu țara agresoare Federația Rusă”, dar și la statutul de neutralitate.

„Poziția ministrului trebuia discutată. Domnule, în numele cui faci aceste declarații, în numele lui Filip (premierul R. Moldova - n.r.), în numele exportatorilor de mere, sau în numele la 300 de mii de gastarbeiteri care sunt prinși în metrou și întrebați: Aha, război? Să vă dăm noi război. În numele cui? Ministrul Șalaru trebuia demis pentru asemenea declarații obligatoriu. Și inițiativa trebuia să vină de la PD, fiindcă ei sunt cei mai puternici”, a spus Popov, ieri, în cadrul unei emisiuni la Unimedia.

Ambasadorul a oferit și exemplul său în context: „Cum cineva a vrut să interpreteze atunci când am spus că sunt mândru că sunt moldovean, măi, măi, măi, s-a luat ca declarație antiromânească”, amintind de solicitarea anterioară a președintelui Nicolae Tmofti care a cerut rechemarea sa pentru declarații antiromânești.

Popov s-a mai arătat deranjat de declarațiile altui ministru liberal, al Ecologiei, Valeriu Munteanu, care a spus că actualul Guvern „trebuie să pregătească Unirea”.

Menționăm că, săptămâna trecută, în Parlament a fost dezbătută o moțiune simplă privind activitatea ministrului Apărării, Anatol Șalaru, depusă de către socialiști și comuniști. Chiar dacă moțiunea nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată, atât liderul democrat, Marian Lupu, cât și președintele de onoare al democraților, Dumitru Diacov, i-au arătat din deget lui Șalaru pentru că optează pentru aderarea la NATO și face declarații împotriva Rusiei.

Șalaru a declarat că, atunci când a afirmat că Federația Rusă duce un război hibrid în R. Moldova, s-a referit la propaganda rusească prezentă în spațiul mediatic autohton.

ziarulnational.md

0