1043

Ce efect ar putea avea teleportarea asupra creierului uman

consecinte, teleportare
Procedura a fost realizată pe trei indivizi diagnosticaţi cu o formă severă de epilepsie.

În momentul de faţă se cunosc foarte puţine informaţii referitoare la modul în care teleportarea ar putea afecta starea de sănătate a celor transportaţi. Prin urmare, cercetătorii americani au realizat un studiu, pentru a afla cum s-ar comporta creierul uman în timpul unei călătorii de acest gen.

Specialiştii în ştiinţe neurologice din cadrul Universităţii din California au realizat un experiment, cu scopul de a analiza modul în care se comportă creierul uman în timpul unei teleportări virtuale. Rezultatele obţinute au demonstrat faptul că, în timpul călătoriei,  la nivelul hipocampusului (zonă a creierului cu rol important în procesul de memorare) se produc schimbări de ritm.

Procedura a fost realizată pe trei indivizi diagnosticaţi cu o formă severă de epilepsie. Acestora le-au fost implantaţi electrozi în creier, pentru a determina originea crizelor pe care le au pacienţii, dar şi pentru a identifica metode de tratament a bolii de care aceştia suferă.

Apoi, ei au trebuit să călătorească, cu ajutorul computerului, pe străzi virtuale. În anumite momente, ei accesau dispozitivele de teleportare, pentru a se deplasa în anumite locaţii indicate de către cercetători. Pe parcursul călătoriilor, ecranele calculatoarelor deveneau negre.

Rezultatele experimentului au arătat că în timpul călătoriilor virtuale, la nivelul hipocampusului se produceau schimbări de ritm, în funcţie de distanţa teleportării. Din câte se pare, aceste diferenţe sunt determinate doar de procesele interne ale materiei cenuşii şi nu de factori externi.

Chiar dacă rezultatele studiului sunt promiţătoare, aplicaţiile lui rămân, însă, la stadiul teoretic, deoarece teleportarea nu fost realizată până acum cu succes.

descopera.ro

0