2107

Tatăl Jannei Friske, cu ochii în lacrimi: „Ea a iubit atât de mult viața”

jana friske, a murit

A plecat în lumea celor drepți în liniște, dar cu o mulțime de planur nerealizate. În seara zilei de 15 iunie, Janna Friske s-a stins în apropiere de Moscova, avându-și aproape părinții, sora și cea mai apropiată prietenă. În calitate de tribut pentru tot ce a fost și a realizat Janna Friske, Andrei Malakhov a realizat, ieri, un interviu cu tatăl artistei. Vladimir Kopâlov a dezvăluit, plin de emoții, planurile pe care le avea Janna Friske, după terminarea tratamentului.

Când a murit Janna, cădea grindină puternică, iar azi plouă întreaga zi. Timpul de afară plânge după ea.

În tot acest timp am sperat, ne-am gândit și crezut că se poate întâmpla o minune. În asemenea cazuri, însă, minuni nu există. În timpul maratonului de colectare de fonduri, au existat foarte mulți oameni care ne sunau și ne susțineau. Vă mulțumesc tuturor.  Și Pervâi Kanal a făcut foarte multe pentru noi. Vreau să mulțumesc din tot sufletul, eu, Olga, Natalia, familia noastră și să vă adresez plecăciuni adânci.

Janna a născut la 2 aprilie și chiar peste două luni s-a îmbolnăvit. Am suspiciunea că sarcina putea să-i provoace această boală. Era sortită la moarte încă de pe atunci, dar ea a fost bravo și a rezistat. S-a aflat într-o stare foarte dificilă. În Germania în general am fost trimiși la un hospice.

De când i-a fost găsită boala, nu voia ca eu să vin și să o văd, pentru că am probleme cu inima și ea se temea că o să-mi fac griji.

Nici eu nu mi-am dorit ca ea să fie văzută într-o asemenea stare, dar și ea, mai puțin decât oricine și-a dorit acest lucru.

În ultimul timp, starea de sănătate a Jannei înregistra deja o dinamică pozitivă, Janna a mers chiar și la volan, o dată. Slăbise foarte bine, iar apoi, brusc, boala a recidivat și nu o mai putea opri nimeni.

Olga îi citea rugăciuni de 2-3 ori în fiecare zi. În timp ce Janna se afla la Los Angeles, și eu mergeam la biserică, atunci când aveam posibilitatea.

jana friske, tata

Când se afla în comă și și-a revenit, îi includeam toate melodiile pe care le-a cântat. E reacționa și își regenera vorbirea.

Știu că acolo îi va fi mai bine decât i-a fost aici, doar că nu știm cum să trăim în continuare, fără ea. Mi-a mai rămas daor nepotul care ne poate aminti de ea. Este o minune de copil. Păcat că nu a reușit să se bucure mai mult de alintul mamei sale.

Există oameni care au insultat-o pe Janna pe rețelele sociale. Să fie sănătoși și să nu ajungă să trăiască ceea ce a trăit ea.

Acei oameni, care își amintesc de ea, rugați-vă pentru Janna. A avut un suflet pur și nu a supărat pe nimeni, niciodată. A iubit foarte mult și animalele. Jumătate din animalele din curte, sunt ale ei. Ele au rămas în viață, însă Janna nu mai e.

Janna a iubit foarte mult viața. Mi-a spus că vrea să se trateze și să scape de toate aceste chimioterapii, să se bucure de Platon. I-am spus că sunt alături de ea și voi face totul pentru acest lucru, dar nu mi-a reușit. Avea planuri foarte mari, iar primul din ele era să se însănătoșească. Ea nu iubea cuvântul „dacă”.

A plecat în liniște…”, mărturisește Vladimir Kopâlov.

sursa

0