Florista care a luptat un an cu cancerul a murit. Prietenii Alinei Tarus vor să facă o grădină în centrul capitalei în memoria ei
A avut o pofta nebuna de viata pana in ultimul moment, dar nu a fost sa fie.
Florista Alina Tarus in varsta de 24 de ani va ramane in memoria celor care au cunoscut-o ca o fata plina de viata, vesela si optimista, in ciuda faptului ca de un an lupta crunt cu o forma rara de cancer.
Alina a incetat din viata vinerea trecuta, a murit intr-o clinica privata din Turcia unde se trata de aproape un an.
Fata spera mult sa traiasca pentru ca avea o mare dorinta: sa calatoreasca, sa-si intalneasca marea iubire, copii si sa se plimbe prin Barcelona.
"Doctorii fac ceea ce pot- dar ma simt foarte rau! Bolile nu trec. Nu poate fi asa – totul nu se poate termina asa subit! Mai doresc sa reusesc sa fac multe lucruri importante in viata, sa mai incerc multe lucruri dragute: sa incerc rope-jumping, sa ma plimb cu bicicleta prin Barcelona, sa intalnesc barbatul vietii mele, sa masez piciorusele viitorului meu copilas, sa vad oceanul, iar cand baiatul meu va creste, sa merg cu el prin Thailanda, vreau sa-i explic fiicei mele ce este dragostea, vreau sa vad lacul Baikal, doresc sa alerg cu nepotii pe malul marii in Odesa, doresc sa le impletesc nepotilor ciorapei si caciulite – asta e ceea ce pot,” spunea in octombrie 2014 Alina pe pagina sa de Facebook.
Povestea Alinei Tarus va fi spusa ma departe de o gradina pe care vor s-o creeze prietenii ei si cei care au cunoscut-o.
Un grup de tineri au creat pe Facebook o pagina unde aduna orice informatie care ar fi binevenita pentru a amenaja o gradina, gradina Alinei. Pentru aceasta, ei au mers si la primarie ca sa obtina autorizatie. Prietenii vor ca aceasta bucata de gradina sa fie undeva prin centru si sa aiba acces la ea toti doritorii.
Alina Tarus a fost inmormantata ieri.