Chioșc Air: Hajnalka tulisz - Un protret al artistei
Între 14 aprilie și 10 mai 2015, Hajnalka TULISZ va participa la programul de rezidență artistică CHIOȘC la Chișinău, unde va ocupa Apartamentul Deschis cu scopul de a-și construi un adăpost, lăsînd trecătorii să intervină în spațiul ei privat. Prin acest proiect artista se va autotesta, împărtășind cu oamenii din jur locul său intim și vulnerabil pe care-l va crea într-un apartament deschis, situat în stradă.
În aceste zile vă invităm să participați la următorul program public:
15 aprilie 2015, ora 18:00
Zpațiu (str. Al. Șciusev 103, Chișinău)
– un portret al artistei de Hajnalka TULISZ:
Lucrarea mea de licență a fost realizată în baza unor reacții la contextul ce mă înconjura, mai ales la colegii din facultate. I-am provocat critic printr-un gînd care „duce nicăieri”, care mai curînd sau mai tîrziu va expira și ceea ce-mi place nu va mai putea fi cunoscut. Nu caut nici un răspuns, îmi place doar să inițiez o discuție despre asta. Ce înseamnă independență și autonomie în cazul unui artist? Cît de durabilă e arta „reactivă”, păstrînd distanța față de mine însămi și față de lume?
– proiecția unei selecții de lucrări video ale studenților și absolvenților de la Departamentul Intermedia a Universității Arte Plastice din Ungaria. Mai multe detalii aici: zpatiu.wordpress.com
7 mai 2015, ora 16:00
Apartamentul Deschis (str. București 68/1, Chișinău)
– Cuibul, prezentarea finală a rezultatelor programului de rezidență artistică
Hajnalka TULISZ este o tînără artistă din Ungaria. Ea a studiat la Departamentul Intermedia a Universității Arte Plastice din Ungaria. În lucrările sale, precum și în felul de a privi lucrurile, ea abordează realitatea într-un mod individual și ironic. Îi place să folosească limbajul doar ca punct de plecare și-l transforme într-o lucrare de artă. Teza ei de licență întitulată Critica Inimii Pure aborda importanța lenii și inutilitatea artei.
CHIOȘC – program de rezidență pentru artiști
Programul de rezidență pentru artiști CHIOȘC încurajează crearea unor lucrări noi, produse în raport cu contextul și realitățile locale. El oferă posibilitatea de a explora diferite probleme ce se referă la situația Moldovei în general și de a analiza procesele care modelează astăzi spațiul public al Chișinăului.
Acest eveniment este parte a programului de rezidență CHIOȘC organizat în cadrul proiectului Conectînd Cultura, Comunitățile și Democrația susținut de Fundația Culturală Europeană. Adițional proiectul este susținut de Studio – Asociația Tinerilor Artiști din Budapesta și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.
Data: 15/04/2015 - 18:00
Locul: ZPAȚIU, STR. AL. ȘCIUSEV 103
Prețul: FREE
FACEBOOK