Jignitor! Chișinăul, prezentat în lumină negativă de un blogger rus! A fotografiat până și cimitirul
După ce a vizitat capitala Republicii Moldova, un blogger rus și-a împărtășit impresiile pe blogul său. ceea ce a scris pe puerrtto.livejournal.com, va supăra fiecare chișinăuian.
Acesta scrie pe blogul său că a vizitat capitala țării în noastre în luna ianuarie. Aici a aterizat cu un avion de pe cursa Air Moldova.
„După părerea mea, orașul Chișinău este un oraș cu puține obiective turistice (aici nu este nici Roma și nici Paris). Totuși, dacă vă hotărâți să vizitați orașul într-o perioadă favorabilă a anului (vara) și veți avea parte de o companie interesantă, atunci veți îndrăgi Chișinăul din toată inima.
Din păcate, eu am ajuns aici în ianuarie, când afară era frig, murdar și trist. Un alt motiv ar fi faptul că Republica Moldova rămâne a fi cea mai săracă țară din Europa și un anumit progres încă nu a fost înregistrat. Da, mulți din apropiații mei, rudele mele sunt originari din Chișinău și ei își aduc aminte de acest oraș altfel: înfloritor, vesel și în curs de dezvoltare. Eu doar voi încerca să fiu obiectiv.
Așadar, Chișinău este acum capitala unei țări mici, la care au renunțat proprii cetățeni, și-au făcut bagajele și au plecat să locuiască și să muncească în Europa. Este suficient să ne uităm la numărul de locuitori, acesta a scăzut de la 4,35 mln de locuitori în 1989 și 3,27 de locuitori în prezent”, a scris autorul pe blogul său.
Acesta scrie că „orașul care a fost cândva al doilea Paris, acum este distrus.” În fotografiile sale, acesta pune accent pe mizeria din oraș și de rămășițele Uniunii Sovietice, încercând să evite frumusețea capitalei noastre.
Acesta scrie că schimburile valutare induc în eroare și „corupția este înfloritoare”.
Potrivit lui, avioanele nu sunt noi, dar sunt admisibile. Acesta a scris despre aeroport că este recent reparat și că arată binișor.