899

Celebrul Mr. Bean își vinde mașina! Incredibil câți bani cere pentru bolidul F1 cu care a făcut două accidente

vanzare, bolidul f1

Celebrul Rowan Atkinson își vinde mașina, un legendar McLaren F1 cu care a făcut două accidente! Mr. Bean e extrem de pasionat de mașini și are în garaj câțiva bolizi de sute de mii de euro.

Actorul a devenit faimos și pentru câteva accidente grave, petrecute la viteze mari. Două dintre ele s-au întâmplat la volanul unui MCLaren F1, cumpărat în 1997 cu 700.000 de euro.

În 2011, mașina a fost distrusă după ce a intrat într-un pom cu ea. Mr.Bean a primit însă 1 milion de euro de la compania de asigurări, cea mai mare suma plătită vreodată în Marea Britanie.

Acum, actorul britanic a scos-o la vânzare cu 9 milioane de euro, deși susține ca nu a cumpărat mașina pentru profit.

McLaren a construit doar 64 de modele F1 în anii ’90, iar faptul ca acest model i-a aparținut unui nume atât de faimos în întreaga lume face ca mașina sa nu ducă lipsă de oferte.

“Între un McLaren cu 1000 de km la bord și unul cu 41.000, dar care i-a aparținut lui Rowan, eu l-aș alege pe cel al actorului. Are o istorie interesantă, iar oamenii caută asta la o mașină. Jay Leno are una, Ralph Lauren are una, sunt colecționari credibili.

E o masina practic noua dupa accidentul din 2011, McLaren a reconstruit-o și a făcut o treaba buna la ea”, susține David Clark de la compania Taylor & Crawley, cea care intermediază vânzarea mașinii.

Atkinson susține ca nu a cumpărat mașina ca sa facă profit, deși va ramâne cu aproximativ 8 milioane de euro în buzunar după vânzarea ei.

“Am cumpărat-o pentru calitatea ei și pentru designul revoluționar de la acea vreme. A fost bine că am investit în ea, timpul a demonstrat ca mașina a meritat banii plătiți la acea vreme. A devenit o valoare iar acum e timpul ca altcineva sa se bucure de ea”, a declarat celebrul actor.

mr bean, bolidul f1

mr bean, bolidul f1

sursa

1