Ajutor la matematică pentru elevi: Cum funcţionează aplicaţia gratuită care rezolvă rapid ecuaţii
O aplicaţie nouă pentru telefon le-ar putea face viaţa mai uşoară elevilor şi studenţilor. PhotoMath foloseşte tenologia de recunoaştere a textului pentru a rezolva ecuaţii simple de matematică.
Prezentată în clipul de promovare drept “un calculator de cameră inteligent”, aplicaţia lansată în această săptămână funcţionează asemenea celor care scanează coduri de bare şi deschid apoi un link în browser. PhotoMath foloseşte camera din smartphone pentru a scana imaginea unei ecuaţii dintr-un manual, de exemplu, după care afişează imediat soluţia.
Utilizatorul are la dispoziţie şi opţiunea de a primi instrucţiuni pas-cu-pas pentru rezolvarea problemei. PhotoMath poate rezolva operaţii aritmetice, fracţii, aflarea unui radical şi ecuaţii liniare simple.
CEO-ul MicroBlink, compania croată care a conceput aplicaţia, consideră că PhotoMath nu se concentrează pe educaţie şi că poate fi folosită în “multe locuri în care aplicaţiile mobile trebuie să fie conectate la lumea reală prin recunoaşterea textului”.
“Am avut un milion de vizite pe website şi mai mult de 110.000 de descărcări ieri (n.r. miercuri, 22 octombrie), iar traficul pare să crească. În ceea ce priveşte finanţarea, nu am primit nicio investiţie din exterior până acum, dar luăm în considerare şi această posibilitate”, a mai spus Damir Sabol, CEO-ul MicroBlink.
MicroBlink a mai lansat până acum PhotoPay, o aplicaţie care le permite utilizatorilor să achite facturi doar prin scanarea lor cu ajutorul camerei din telefon.
PhotoMath este disponibilă pentru dispozitive cu sisteme iOS, dar şi Windows, urmând să fie apară şi pentru Android la începutul lui 2015.