Unele dintre cele mai bizare sporturi din lume
Dacă toţi cunoaştem fotbalul, gimnastica, tenisul, patinajul şi multe alte sporturi, există şi câteva sporturi mai bizare, pe care nu le vom întâlni la Jocurile Olimpice, dar care se practică cu regularitate în unele regiuni.
Cursele cu patul
Echipele pentru acest joc sunt formate din 5 sau 7 participanţi. Unul dintre ei se află în pat iar ceilalţi îl împing cu putere şi viteză. Cine ajunge primul la destinaţie este desemnat câştigător. Acestea se desfăşoară în Marea Britanie.
Cursele cu porumbei
Porumbeii sunt antrenaţi astfel încât să parcurgă un traseu prestabilit într-un timp record. Timpul de parcurgere a distanţei este măsurat iar cel mai scurt dintre ele stabileşte câştigătorul.
Schi nautic în picioarele goale
Acest sport a luat naştere în Florida, în anul 1947, după ce Dick Pope Jr. a schiat pe apă în picioarele goale. După câţiva ani s-au organizat astfel de competiţii. Cum oamenii sunt inventivi, sportul a căpătat şi alte forme cum ar fi: start cu pornire în săritura de pe ski-jet, sau pornire de pe plajă.
Hochei subacvatic
Chiar dacă a luat naştere în Marea Britanie în 1954 acum se practică în mai multe ţări cum ar fi: Noua Zeelandă, Australia sau Africa de Sud. Meciul poate fi urmărit din tribune, în care sunt instalate mari ecrane cu ceea ce se întâmplă sub apă.
La fel ca şi bine cunoscutul hochei pe gheaţă, acest sport e format din 2 echipe, care manevrează un puc. Diferenţă o face faptul că acesta e jucat pe fundul mării!
Skysurfing
Cu aceleaşi mişcări acrobatice ca şi surfingul, skysurfingul diferă în materie de dificultate şi placă. Astfel că placa în acest caz este mai mică faţă de cea de surfing şi mai mare decât cea de skateboard. Dacă ne referim la dificultate, deşi pare uşor de realizat, skysurfingul necesită, de fapt, ore de antrenament pentru a stăpânii tehnicile de păstrare a echilibrului şi a poziţiei drepte.
Dihorul din pantaloni
Acesta probabil este cel mai excentric sport din listă. Acest sport presupune să păstrezi cât mai mult timp lângă corp un dihor. Câştigătorul este cel care reuşeşte să ţină dihorul sub haine cel mai mult timp. Sportul a fost inventat cu mai bine de 40 de ani în urmă, iar recordul mondial este de 5 ore şi 26 minute.
Cubul lui Rubik-viteza
Cu toţii ne-am jucat cu un astfel de cub. Printr-o succesiune de mişcări cubul trebuie să aibă fiecare față de câte o culoare. Recordul de rezolvare a unui astfel de cub este de 7.08 secunde, realizat de către cehul Erik Akkersdijk în 2008.
Mâncatul-viteză
Mâncatul viteză nu este chiar aşa o noutate dar totuşi este un sport ciudat şi nu prea sănătos. După cum îi spune şi titlul se mănâncă o cantitate mare de mâncare într-un timp scurt. Persoana care finalizează cel mai repede cantitatea stabilită de mâncare este cel câştigător. Cel mai mult este practicat în Japonia şi SUA.
Tunderea gazonului
Cine s-ar fi putut gândi că şi acesta poate să fie un sport. În prezent se organizează diferite concursuri între oameni care tund un gazon. Fie că se folosesc maşini de tuns iarbă fie că se folosesc utilaje mai puţin performante, manevrate cu mâna, acest sport aduce mult entuziasm în rundul persoanelor de toate vârstele.
Aruncatul piticilor
Se practică adesea în baruri, bineînţeles este făcut ascuns de ochii ofiţerilor deoarece nu este un sport permis încă. Cu toate acestea este un sport foarte popular. Piticii poartă costum de protecţie şi sunt aruncaţi în pereţi sau pe saltele.